Van’ın Çatak ilçesindeki Anadolu Lisesi Müdürü Muhammed Sait Aydın’ın geçtiğimiz ay vefat etmesi üzerine tüm meslektaşlarını ve sevenlerini yasa boğmuştu. Uzun yıllar ilçede öğretmenlik yaptıktan sonra tayinleri başka illere çıkan Hakan Karahasanoğlu, Muhuttin Parlar ve Seyit Zorlu isimli öğretmenler, geçtiğimiz ay vefat eden ve çok sevdikleri meslektaşlarının cenazesine katılamadılar. Bundan dolayı “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeni ile İstanbul ve Bursa’daki görev yerlerinden gelerek meslektaşlarının ailesinin yanında olmak istediler.

 

Hakan Karahasanoğlu, 2003 yılında ilk olarak Çatak ilçesine atandıktan sonra 1 yıl Sugeldi köyüne görev yaptığını söyledi. Karahasanoğlu, ”Ardından 4,5 yıl Çatak merkez Atatürk İlköğretim Okulu’nda görev yaptım. En son 2009 Şubat ayında ailevi sebebiyle burayı terk etmek zorunda kaldım. Sait hoca sevdiğimiz dostumuzdu. 6 yıl boyunca gerçekten çok güzel şeyler paylaştık kendisiyle. Cenazesine her ne kadar istesek de katılamadık. Ama öğretmenler gününde arkadaşımızı yalnız bırakmadık buradayız” dedi. Muhuttin Parlar, 9 yıl Çatak'ta görev yaptığını, bu süre içerisinde Sait hocayla iyi kötü birçok şeyi paylaştıklarını söyledi. Ben de 9 yıl görev yaptıktan sonra Bursa’ya tayinim çıktı. Sait hocamızın vefatı bizleri bayağı üzdü. Cenazesine gelemediğimiz için arkadaşlarımızla böyle toplanıp ailesine taziye dileklerinde bulunalım dedik. Yeni yapılan Anadolu Lisesi’ne baktığımızda Sait hoca çok büyük emekler verdi. Bu okula Sait hocanın adı verilerek Çataklılar son görevini yapmış olurlar. O okula en çok Sait hocanın ismi yakışır” dedi. Sait hocanın kendisi için değerli bir öğretmen olduğunu ifade eden Seyit Zorlu, “O bizim ağabeyimizdi. Yabancı bir memlekette onun desteğiyle, yardımıyla yabancılığımıza destek çıkarak hafifletmiş oldu. Çok büyük bir değerimizi kaybettik. Eğitim camiası olarak abimiz olarak ailemizin bir parçası gibiydi. Sait hocanı ani bir ölümü bizleri çok üzdü. Çok üzgünüz diyecek bir şey bulamıyoruz hepimizin başı sağolsun” dedi.

 

TAŞ: GERÇEKTEN BÜYÜK BİR VEFA ÖRNEĞİ

 

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Salih Taş ise, “Bizde sizlere çok teşekkür ederiz. Oralardan buralara kadar geldiniz. Gerçekten büyük bir vefa örneği. Sizler üzerinde iz bırakmış olması Sait hocamızın adına bizi sevindiren bir şey. Çatak gerçekten çok büyük bir değeri kaybetti. Eğitim camiası adına yıllarca büyük emekler vermiş bir derin üzüntüsü var. Halen de unutamadık, unutamıyoruz. Çataklıların gönlünde taht kurmuş eğitimcisini unutamıyor. Allah mekanını cennet eylesin, Allah rahmet eylesin, Allah ailesine sabırlar versin” dedi.

Eşinin meslektaşlarının kendilerini ziyaret etmelerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Sait Aydın’ı eşi Şengül Aydın, “Allah hepinizden razı olsun. Şükürler olsun ki sizin gibi dostlara sahibiz. Çok şey söylemek isterdim ama benim dilim dönmüyor. Her zaman acının karşısında dimdik duracaksın derdi. Her zaman derdi ben Çatak’tan çıkınca çok ağlarım, Çatak’tan öyle bir çıktı ki tüm Çatak’ı ağlattı. Onsuz geçirdiğim her saat ölüm gibi çok zor bir şey. Ama onun sevdiklerini, dostlarını gördükçe daha fazla onunla gururlanıyorum. O bütün hayatı boyunca hiçbir zaman dostlarını arkadaşlarını ihmal etmedi. Çok şükür onun dostları da bu gününde onu unutmadılar yanında oldular. O yüzden çok mutlu oldum. Bu bir vefa örneğidir. Oda aynı şeyi yapardı. Onların dar gününde güzel gününde hep onların yanında olurdu. Onlarda böyle günde ailelerini bırakıp buraya koştular hepsine teşekkür ederim. Benim için büyük bir gururdu. Allah hepsinden razı olsun.

Çocukluğumdan beri geçireceğim en zor öğretmenler günü olacak. Şunu istiyorum. Her biri birer Sait hoca olabilir. Sadece sevgi ve ilgi çünkü tüm hayatı boyunca o bunu yaptı” dedi. 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim