Van’ın Çatak ilçesindeki okulların bahçelerine 4 bin 500 fidan dikildi.

 

Çatak'ta, Orman Haftası nedeniyle fidan dikme seferberliği ilan edildi. Bu kapsamda Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Çatak'a badem, ceviz, çam ve akasyadan oluşan 4 bin 500 fidan gönderildi. Fidanlar Çatak Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından okul bahçelerine törenle dikilirken, karakol ve resmi kurumlar da kendi alanlarını ağaçlandırdı.

 

Etkinliğe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Aşçı, İlçe Müftüsü İlhan Günay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Okul bahçelerine öğrenciler büyük bir heyecanla diktikleri fidanlara isim vererek sahiplendiler. Burada konuşma yapan Kaymakam Akgül, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne gönderdikleri fidanlar için teşekkür etti.

 

Akgül, "Ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak üzere fidan dikiyoruz. Eğitimcilerimiz iki türlü fidan yetiştiriyorlar. Bir tanesi ülkemizin geleceğini teslim alacak olan çocuklarımızı ve gençlerimizi uzun vadeli yetiştirirken, diğer taraftan ilçemize yeni dikmiş olduğumuz fidanları. Bizler eğitim için elimizden gelenin fazlasını yaptığımıza inanıyoruz. İnşallah çocuklarımız fidandan ağaca, verimli bir nesil olur" dedi.

Editör: TE Bilisim