Çatak ilçesi'nde, kara saplanan minibüsten inip, kurtarma çalışması yapan yolcuların ve minibüsün üzerine çığ düştü. Minibüste bulunan 4 kadın yara almadan kurtulurken, minibüsü kardan kurtarmaya çalışanlar arasında bulunan Cabbar Kaçan ise hayatını kaybetti.

 

Olay, bugün akşam saatlerinde Çatak'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Elmacı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Van'dan Çatak ilçesi'ne dönen ve içerisinde 4'ü kadın 14 kişinin bulunduğu minibüsün geçtiği bölgeye önce küçük çaplı bir çığ düştü. Kadınlar minibüsün içerisinde beklerken, erkekler ise zincir takmak ve yolu temizlemek için minibüsten inerek çalışmalara başladı. Ancak bu sırada minibüsün ve dışarda bulunanların üzerine başka bir çığ daha düştü.

 

Minibüsün içerisinde bulunan kadınlar, çığdan kurtulmayı başaran erkekler tarafından hemen kurtarılırken, Cabbar Kaçan ise kar yığınları altında kayboldu. Kurtulanların haber vermesi üzerine ilçeden çok sayıda kurtarma ekibi olay yerine geldi. Jandarma, belediye karla mücadele, itfaiye ve karayolları ekiplerinin yaptığı yoğun çalışmalar sonucu çığ altında kalan Kaçan da 3 saatlik bir çalışmanın sonunda çıkarıldı. Ancak uzunca bir süre kar kütlelerinin altında kalan Kaçan, ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.


ŞEHRİVAN İLÇELER: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim