ÇATAK'TA YOL KAPATANLARA OPERASYON

Van’ın Çatak İlçesi Övecek Köyü yakınlarında yol kesen PKK'lılara karşı güvenlik güçleri operasyon yaptı. Yolu yeniden trafiğe açan polislerle askerler, tepelere asılan örgüt flamalarını ve afişleri de topladı.
Çatak ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Övecek Köyü yakınlarına bir grup BDP'li karakol ve baraj inşaatını durdurmak için çadır kurup nöbet eylemi başlatırken, bu noktaya 4 kilometre uzaklıktaki Şeytan Deresi mevkiinde PKK'lılar da yolu kapatıp kimlik kontrolü yapmaya başladı. Eylemin beşinci gününde, Çatak İlçesi'ni Siirt'e bağlayan bu yolu 3 ayrı noktada taşlarla kapatıp çevredeki 4 köyün de ulaşımını engelleyen 30 kadar PKK'lıya operasyon yapıldı.

YOL TRAFİĞE AÇILDI

Sabah saatlerinde Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri onlarca zırhlı araçla bölgeye geldi. Güvenlik güçlerine direnen PKK'lılar havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla saldırırken, güvenlik güçleri de tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Çadırda eylem yapanlar da yol kapatanlara destek için gelince, güvenlik güçleri onlara da müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren operasyonla göstericiler dağıtılırken yol yeniden trafiğe açıldı ve tepelere asılan örgüt flamalarıyla afişleri güvenlik güçleri tarafından toplandı.

“BARIŞ SÜRECİNE DESTEK VERİYORUZ”

BDP'li Çatak Belediye Başkanı Celalettin Bartu, çadırda eylem yaparak barış sürecine destek verdiklerini söyleyerek güvenlik güçlerinin operasyon yapmasına tepki gösterdi.

“BİZ BU TÜR OLAYLARI KINIYORUZ”

Güvenlik güçlerinin gerçek mermiler kullandığını da ileri süren Bartu, "Barış sürecini sürdürmek ve burada baraj, kalekol yapımına karşı durmak için buradayız. Ben yarbay ile görüştüm. Bana dün basında yansıyan haberler olduğunu, yolun kapatıldığını, kimsenin gidip gelemediğini ve müdahalenin bu nedenle yapıldığını söyledi" dedi.
Yolun güvenlik güçlerinin gelmesiyle kapatıldığını, bunun da doğal karşılanması gerektiğini ileri süren Celalettin Bartu, "Bizim amacımız insanların güvenliğini sağlamaktır. Biz bu tür olayları kınıyoruz. Bir daha olamamasını diliyoruz. Ama olursa çok daha kötü sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim