Başkale ilçesinde yolun tahrip olması nedeniyle araçlarla ilçeye veya evlerine gidemeyen vatandaşlar, her gün yaklaşık 5 kilometrelik yolu at ve eşeksırtında gitmek zorunda kaldıklarını iddia etti.

 

Kesendere Mahallesi muhtarı Fahrettin Üçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkale'ye 50 kilometre uzaklıktaki 30 haneli, 250 nüfuslu mahallenin yolunun karların erimesiyle çamur deryasına döndüğünü, bu nedenle mahalle sakinlerinin ilçe merkezine giderken veya ilçeden evlerine dönerken zorluklar yaşadığını anlattı. Üçer, yıllardır aynı problemle uğraştıklarını belirterek, yolun sadece 4 ay ulaşıma açık olduğunu söyledi. Kış şartlarının çetin geçmesi nedeniyle ilçe merkeziyle bağlarının kesildiğini aktaran Üçer, şöyle devam etti: "Mahallemize ulaşımın son 4-5 kilometrelik kısmı bahar aylarında da çamur deryasına dönüşüyor. Belediyeye defalarca konu hakkında başvuruda bulunmamıza rağmen kısmi bir müdahale bile olmamıştır. İl Özel İdaresi'nin belediyelere geçmesinden sonra Başkale Belediyesi'ne yazılı dilekçe verdim. İki yıl oldu fakat herhangi bir girişim olmadı. Yol çilemiz devam ediyor. İlçeden mahalleye bir saatte araçla kalan çamurlu yolu da bir saatte bu şekilde gidebiliyoruz. 50 kilometrelik yolu 2 saatte ancak bitiriyoruz. Belediye yetkililerinden bize yardım etmelerini istiyoruz."

 

Mahalleye ulaşımın sağlandığı tek yolun kışın kar nedeniyle kapandığını, bahar aylarında ise ortaya çıkan çamur nedeniyle araçlarla gidilemeyecek hale geldiğini ifade eden mahalle sakinleriyse belediye yetkililerine bildirimlerine rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını ileri sürdü. Ulaşım sorunu nedeniyle araçlarını Dereiçi Mahallesi'nde bırakarak, kalan yaklaşık 5 kilometrelik yolu at ve eşeksırtında veya yürüyerek gitmek zorunda kaldıklarını anlatan vatandaşlar, hastaları olduğunda zor anlar yaşadıklarını, hastalarını bu durum nedeniyle ancak ambulans helikopterle merkeze gönderebildiklerini vurguladı. Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler ise yaptığı açıklamada, Kesendere Mahallesi yolunun programa alındığı belirterek, "O mahalleye benzer birçok mahallemizin yolu aynı durumda. Önümüzdeki günlerde belediye olarak bu mahallelerde yol yapım çalışmalarına başlayacağız" dedi. 

 

bsj4.jpg

 

bsk3-001.jpg

 

bsk5-001.jpg

Editör: TE Bilisim