DBP Van İl Eş Başkanlığı ilçe kongre hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. 23 Aralık’ta başlayacak olan ilçe kongrelerine ilişkin basın toplantısı düzenleyen DBP İl Yöneticisi Nazmiye Acar, “Tüm halkların kendi öz kimlikleri ve iradeleriyle yaşam bulması, bu kimlikle siyaset yürütmesi için çaba gösteren, bu amaç için bir yol haritası sunan partimiz, il kongresinin ardından ilçelerde örgütlenme ve akademi hamlesini başlatmış bulunmaktadır.” dedi.

İLDEN SONRA İLÇE KONGRELERİ DE BAŞLIYOR

DBP İlçe kongrelerine ilişkin parti binasında düzenlenen basın toplantısına DBP İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran ve DBP İl Yöneticileri katıldı. Basın toplantısında konuşan DBP Van İl Yöneticisi Nazmiye Acar, “Bildiğiniz gibi partimiz DBP Genel Merkez kongresiyle beraber yeni bir örgütlülük hamlesi başlatmış 20 yıldan uzun bir süreye dayanan Kürt siyasal birikiminden beslenen yeni bir siyasal anlayışı Ortadoğu halklarına sunmuştur. Tüm halkların kendi öz kimlikleri ve iradeleriyle yaşam bulması, bu kimlikle siyaset yürütmesi için çaba gösteren, bu amaç için bir yol haritası sunan partimiz, il kongresinin ardından ilçelerde örgütlenme ve akademi hamlesini başlatmış bulunmaktadır.” Dedi.

ACAR: ÖZGÜRLÜK YAKINDIR

Yeni dönemde daha büyük hedeflerle tüm halkları örgütlemeyi, akademi çalışmalarına katmayı amaçladıklarını söyleyen Acar, “Partimiz açısından ilçelerimizdeki kongre çalışmaları hayati önemde görülmektedir. Kürdistan halklarının kendi kaderini tayin hakkı çerçevesinde kendi öz iradeleriyle karar almasını, yönetimlere katılmasını, meclisleriyle var olmasını hedefleyen partimiz, tüm halkımızı bu özgürlük yürüyüşüne davet etmektedir. İlçe kongreleri nedeniyle yenilenecek olan teşkilatlarımız demokratik özerkliğin inşasının en temel dinamiği olacaklardır. Bu ağır ve kutsal sorumluluğu paylaşmak isteyen, örgütümüzün aldığı örgütlenme ve akademi hamlesinde bir nefer olarak yer alacak bilhassa genç ve kadın tüm yoldaşlarımızı, tüm değer ailelerimizi, onurlu Wan halkını kongre süreçlerine dahil olmaya davet ediyor, 'Özgürlük yakındır.' diyoruz.” Şeklinde konuştu.

İŞTE SIRASIYLA İLÇE KONGRELERİ VE TARİHLERİ:

Acar, yaklaşık iki haftadır devam eden ilçe ziyaret ve çalışmalarının bir olgunluğa eriştiğini ve bunun sonucunda bir kongre takviminin ortaya çıktığını belirterek, kongre tarihleri şöyle açıkladı:

BAHÇESARAY: 23 Aralık 2014
GÜRPINAR: 25 Aralık 2014
ERCİŞ: 27 Aralık
BAŞKALE: 29 Aralık
ÖZALP: 30 Aralık
SARAY: 31 Aralık
İPEKYOLU: 4 Ocak 2015
ÇALDIRAN: 5 Ocak
ÇATAK: 6 Ocak
GEVAŞ: 7 Ocak
MURADİYE: 9 Ocak
EDREMİT: 11 Ocak


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim