Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muradiye 2. Olağan kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. Kongrede konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Demokratik Ulus anlayışıyla Demokratik Özerkliği inşa edeceklerini belirterek, bunun en önemli ayakları olan eğitim ve örgütlenme alanında çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını kaydetti.

Muradiye DBP 2. Olağan Kongresine DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, BDP-HDP Van İl Yöneticileri, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser, Çaldıran Belediye Eş Başkanları Suna Atabay, Faruk Demir, Saray Belediye Eş Başkanları Abdulkadir Çalışkan, Zilan Aldatmaz, Muradiye Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Tunç, Safure Güneş, Erciş Belediye Eş Başkanı Diba Keskin, DÖKH bileşenleri ve kalabalık bir kitle katıldı.

Barış ve Demokrasi şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan DBP Van İl Yöneticisi Nazmiye Acar, meclisleri oluşturmanın Kürdistan’ı daha da ileri götürmek anlamına geldiğini belirterek, Kobanê’de ki direnişi selamladıklarını ifade etti. Kobanê direnişinin insanlığın karanlığa karşı olan sessizliğine son veren bir duruş olduğunu dile getiren Acar, “ Beritanlardan, Zilanlardan, Arinlere kadar tüm görkemiyle devam eden Kobanê, fedai kadın duruşunu saygıyla selamlıyoruz. Bu duruş dönemin halk ve kadın duruşudur. Bu nedenledir ki çağın vicdansızlığına vicdan, insanların suskunluğa herkes ses olmalıdır. Açtığınız yolda yürümek için verdiğiniz güçle onurlu yaşamak için yapabileceklerimizin saklandığı karanlığın, çevirdiğiniz aydınlıktan selam olsun.” Dedi.

“DEMOKRATİK ULUS İLE DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİ İNŞA EDECEĞİZ”

Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından konuşan DBP İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin’de, Demokratik Ulus anlayışıyla Demokratik Özerkliği inşa edeceklerini belirterek, bunun en önemli ayakları olan eğitim ve örgütlenme alanında çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını kaydetti. Cizre’de yaşanan katliamlara da değinen Şahin, “Bugün Cizre’de Kürdistan ve halkını teslim almak istiyorlar. Ama yine başaramayacaklar. AKP, Cizre’de 12 yaşında ki Nihat’ın polisler tarafından öldürüldüğünü inkar etti ama gerçek ortaya çıktı. Kürt halkı bunları çok iyi görüyor. Cizre olaylarıyla 1990’lı yıllara dönmek isteyenler bunu başaramayacaklar.” Dedi.

“YPG KOBANÊ’DE TARİH YAZIYOR VE BİZLER BU TARİHİN TANIĞIYIZ”

Konuşmasının sonunda Kobanê direnişinin yarattığı etkiye vurgu yapan Şahin, “Kobanê’de Miştenur tepesi DAİŞ çetelerinden temizlendi. Bu artık yaklaşan zaferin müjdecisidir ve bütün dünya bunu hayranlıkla izliyor. YPG orada tarih yazıyor ve bizler de o tarihin tanıklarıyız.” Diye konuştu. Son olarak konuşan şehit annesi Muhlise Atlı ise, “Ben bir şehit annesi olarak şimdi şehitlere yoldaş olmaya geldim. Bu mücadelede sonuna kadar partimin yanındayım.” Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede DBP Muradiye Eş Başkanlığına Hicran Arpa ve Vahdettin Uca seçilirken, Yönetim Kuruluna ise, Mehmet Emin Songül, Sütnaz Çolaker, Halis Ağırtaş, Salih Demir, Asiye Çakaner, Barış Yılmaz ve Kasım Ak seçildi. Kongreden ayrılan kitle daha sonra Muradiye Belediyesi tarafından yapılan Sara Kadın Bekleme Evi'nin açılış törenine katıldı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim