Bölgede hemen rekor düzeyde oy alarak barajı aşan HDP Özalp ilçesinde yüzde 92.76 Saray ilçesinde ise 94.26 oranında oy alarak Başkale’den sonra Van’da rekor kıran ilçeler arasında yer adlı.

 

Özalp’te 1 Haziran günü düzenlenen şenlikte Özalp Belediyesi eski başkan Murat Durmaz, Özalp ve Saraylılara HDP’yi desteklediklerini ifade ederek barajları yıkmak için binlerce vatandaşa çağrıda bulunmuştu. HDP’nin miting yapmadığı ilçede bu yıl ilk kez Özalp 12 ve 38 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifleri 20’nci yıl kuruluşları nedeniyle ilk kez şenlik düzenlemişti. Binlerce Özalpli ve Saraylı’nın katıldığı şenliğe Özalp 12 ve 38 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifleri kurucusu ve Eski Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, HDP’yi desteklediklerini belirterek, Özalp ve Saray halkından HDP için destek istemişti.

 

ÖZALP VE SARAY’DA REKOR KIRDI

Binlerce kişinin katıldığı şenlikte Özalp ve Saray halkı tarafından çok sevilen Eski Başkan Murat Durmaz, Özalp halkına yaptığı çağrıda; “80 darbesinin önümüze koyduğu barajları yıkarak, tek adam olmak isteyenlere dur deme vakti gelmiştir. 40 yıl boyunca süre savaştan dolayı nice gencimiz kör kurşunlarla öldürüldü ve kefensiz bir şekilde toprağa verdi. Nice genç kızımız gelinlik giyemedi. Gelinlik yerine beyaz kefen giydiler. Tarihi en acımız sayfasında yer alan bu acılara rağmen yılmadık ve dim dik ayakta durduk milyonlara ulaştık. Şimdi bu seçimlerde sandıklara oyumuzu kullanarak sistemlere tokat atmanın zamanı gelmiştir.” Demişti. Durmaz, “Bu seçimlerde sandıklara oyumuzu kullanarak sistemlere tokat atmanın zamanı gelmiştir. Önümüzdeki seçim bizler için çok önem arz etmektedir. Bununla beraber herkese bir demokrasi dersi vereceğiz”  ifadelerini kullanmıştı. Durmaz’ın çağrısını karşılıksız bırakmayan Özalp ve Saray halkı 7 Haziran Pazar günü yapılan milletvekili seçimlerde Başkale’den sonra rekor kıran ilçeler arasında yerini aldı. Bu rekorlar sadece Van’la sınırlı kalmadı Türkiye sıralamasında da yerini aldı.

 

VAN’IN İLÇELERİNDE REKOR KIRAN SONUÇLAR

Başkale: 97.38 Çaldıran: 86.47 Çatak: 81.69 Gürpınar: 86.92 Muradiye: 80.49 Özalp: 92.76 Saray: 94.26


Kaynak-Vanbülten.com

Editör: TE Bilisim