Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Çok amaçlı Salonu’nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İlçe Kongresi’ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Van milletvekilleri Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, 23. Dönem AK Parti Van milletvekillerinden Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, AK Parti Van İl Bakanı Zahir Soğanda, Erciş Belediyesi eski Başkanı Zülfükar Arapoğlu, AK Parti Van eski il Başkanı Abdullah Aras, Erciş Ziraat Odası Başkanı Nihat Çelik, Çaldıran eski Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, AK Parti Erciş kadın ve gençlik kolları başkanları, ETSO Başkanı İzzet Yağar, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik, Erciş Berberler ve Kahveciler Odası Başkanı Muhittin Aydemir, mahalle muhtarları ile delegeler katıldı. Geçici Divan Başkanlığını AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Adnan Yörük’ün yaptığı olağan kongrede saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından açılış konuşmasını AK Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın yaptı. Aydın, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftci, Mustafa Bilici ile Burhan Kayatürk’ün selamlama konuşmaların ardından kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, iktidar partisi olarak 12 yıllık icraatlarını anlattı.

‘SÜREÇTEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Aktay, parti olarak Türkiye’nin dört bir yanında 5. olağan kongrelerinin gerçekleştirdiklerini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilçe halkına selamlarını da getirdiklerini anlatan Aktay, çözüm sürecinden asla taviz vermeyeceklerini anlatarak, “Burada güzel Erciş’imiz için toplanmış bulunmaktayız. Yeni, hayırlı kararı, hayırlı toplantıyı tertip ederken, aynı anda Sayın Başbakanımızdan sizlere selam getirdim. Bu örgüt Kürt kardeşlerimizle ilgili düşündüğümüz, tasarladığımız işi hızlandırmamış aksine geciktirmiş, engel olmuştur. Kürtler daha erken hakları elde etmesine engel olmuştur. Bunu geciktirmiştir. Bunu bilin bunu anlatın. Çünkü bu örgüt Kürt kardeşlerimizi borçlu çıkarmaya çalışmıştır. Bu örgüt insanların bir tarafından Kürdüm demesini zorlaştırıyor. Ellerinde silah taşıyan, haklarını zorbaca elde etmeye çalışanlara insanlar saygıyla bakmıyorlar. Bir insan mazlumsa mazlumluğunu anlatabilir. Anlattığı zaman da saygı görür. Bugün görmese de yarın görür, ama mutlaka görür. Eninde sonunda insanlar görür, takdir eder hakkını verir. Ama siz elinizde silah tutup silahla hakkınızı elde etmeye çalışırsanız, haklıyken haksız duruma düşersiniz. Bu örgüt Kürtleri haksız duruma düşürmüştür” Dedi.

‘DEMOKRATİKLEŞME HAMLEMİZ BAZILARINA FAZLA GELDİ’

AK Parti olarak 12 yıllık icraat döneminde adeta bir devrim yaptıklarını ifade eden Aktay, “Öyle küçük çaplı demeyeceğim. Gerçek anlamda bir devrim yaptık. Bugün devlet insanlar üzerinde bir devlet değil, aksine insanlara hizmetkar olmuştur. Biz bunu başardık. Eskiden bir devlet adamını gördüğümüz zaman polisini, jandarmasını gördüğümüz zaman titriyorduk. Fakat devlet bize sadece hizmet için vardır. Bu anlayışı biz yerleştirdik. Bunu yapmadınız diyecek kimse var mı? Çok şükür ki yaptık. Bugün devlet karşısında bir anda kahramana dönüşen insanlar aslında devletin bu toleransını çok yanlış yorumluyorlar. Biz vatandaşın özgürlüğünü, ifade özgürlüğü sonuna kadar açtık. Ama yakıp, yıkma özgürlüğünü kimseye tanımadık ve tanımayacağız. Bugün bizim bu demokratikleşme hamlelerimiz bazılarına galiba biraz fazla geldi. Demokratikleşme her fırsatta yenileyeceğiz. Ama onu yanlış yorumlayanlara karşı da gereken tedbirleri alacağız. Bugün ben kendi meramımı anlatamıyorum diyecek hiç kimse kalmamıştır. Varsa buyursun anlatsın. Partisini kursun, derneğini kursun, siyasetini yapsın, gazetesini kursun, televizyonuna çıksın, istediği kadar bas bas bağırsın, ikna etsin. Ama insanları sözle ikna etsin. Zorbaca, güçle, silahla değil, eğer siz başka yollarla başka yollara tevessül ederek kendi meramınızı anlatmaya kalkışırsanız cevabını da aynı yoldan bulursunuz. Bu da iki kere iki 4, başka bir şey yok.” Dedi.

‘BİZE TOKAT ATANA BİZ DE TOKAT ATARIZ’

6-7 Ekim olaylarına da değinen Aktay şöyle devam etti: “6,7 Ekim olayları bu çözüm sürecini maruz kaldığı çok önemli bir su istimal olduğunu gösterdi. Önemli bir güvenlik açığı olduğu tespit edildi. Kapatılır, yalnız devlet böyle önemli şeylere pabuç bırakmaz. Bizim dönemimizde devlet asla zafiyet içerisinde bir devlet değildir, olmayacaktır. Mesajımızı yanlış anladılar diye bakabilirsiniz. Bizim çözüm sürecini tamamına erdirebilmek için, memleketimizi huzur, sağlığa kavuşturabilmek için ortaya koyduğumuz iyi niyeti çok kötü su istimal ettiler. Biz bu kalitesizliğin karşısında kendi kalitemizi ortaya koyduk. Onlara kırıp dökmek yakışır, bize tamir etmek yakışır. Ama tabii ki, biz İsa değiliz. Bize tokat atana dönüp öbür tarafımızı çevirecek değiliz. Bize tokat atana biz de tokat atarız. İsa da değiliz, Hıristiyan da değiliz. Elhamdülillah Müslüman’ız. Müslüman’a da adalet gerekir. Ona, buna pabuç bırakarak yola çıksaydık bu günlere gelemezdik. PKK gibi nicelerini biz yola dizdik. Biz bugün askeri vesayetin de paralelcilerin, vesayetini de, yargının, üniversitenin sendikaların, Amerika’nın vesayetinin de gördük. Ve hiç birisine de pabuç bırakmadık" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından mevcut başkan Adnan Aydın ile Nedim Sağlam’ın ilçe başkanlığı için yarıştığı seçimlere geçildi. Oylamanın başlarında Nedim Sağlam kürsüye gelerek adaylıktan çekildiğini bildirdi. Tek aday olarak seçimlere giden mevcut başkan Adnan Aydın delegenin büyük oradan oyunu alarak yeniden Ak Parti Erciş ilçe Başkanı oldu. Yapılan seçim sonrasında AK Parti Erciş İlçe Başkanlığa yeniden seçilen Adnan Aydın, üyelere hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Kongre olaysız bir şekilde sona erdi.

Editör: TE Bilisim