Edremit Belediyesi 2016 yılı çalışma sezonu faaliyetleri kapsamında yapmayı planladığı projeleri hayata geçirmek için start verdi. İlk olarak yapılması planlanan sahil projesi çalışmaları başladı. Sahil projesi çalışmalarına başlattıklarını belirten Edremit Belediyesi, Lalapaşa mevkiinde bulanan alanda 2 kilometrelik proje çalışmasını tüm etüt ve zemin çalışmalarını başlatıldığı belirtildi.

 

Tarihi ve turistik bir sahil kenti olan Edremit ilçesinde Edremit Belediyesi yeniden inşayı sürdürüyor. Her yıl yeni projelerini hayata geçiren Edremit Belediyesi, 2016 yılında yapmayı planladığı bazı projelerin çalışma startını verdi. Edremit ilçesinin sahil kenti olması hasebiyle Sahil Yolu Caddesi üzerinde bulunan Lalapaşa mevkiinde Sahil Projesi çalışmaları başladı. 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak sahil projesi kapsamında bisiklet yolu, yürüyüş yolu, yeşil alan, oturma bank ve kamelyaları, çocuk parkları, fitness alanı, duşa kabin ve otopark hizmetlerini içinde olduğu büyük projenin çalışmalarına başlandı.

 

“GÖLE ZARAR VERMEDEN HİZMET EDİYORUZ”

Yapılan çalışmalar ilişkin bilgi veren Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Uğur Cihan,  Edremit ilçesinin tarihi ve turistik bir sahil kenti olmasından kaynaklı kente dönük tüm proje uygulamalarından bu hassasiyetten yola çıkarak çalışma yürüttüklerini belirtti. 2016 yılı uygulama projelerin biri olan Sahil Projesi çalışmalarına başlattıklarını belirten Cihan, Lalapaşa mevkiinde bulanan alanda 2 kilometrelik proje çalışmasını tüm etüt ve zemin çalışmalarını başlatıldığını ifade etti. Sahil kısmında bulunan ve içinde birçok kuş türünün bulunduğu sazlık alanı tahrip etmeden ekolojik hassasiyeti ve Van Gölü’nü tahrip etmemeyi önceleyerek çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Cihan, “6 bin 500 metrekare alanda kurulacak sahil projesi kapsamında bisiklet yolu, yürüyüş yolu, yeşil alan, oturma bank ve kamelyaları, çocuk parkları, fitness alanı, duşa kabin ve otopark hizmetlerini içinde olduğu büyük projenin 2 ay içerisinde halkın hizmetine sunulacak.” Dedi.

Editör: TE Bilisim