Van'ın Edremit ilçesinde, kaymakamlık ve belediyenin ortak etkinliğiyle iftar düzenlendi.

 

Edremit Kaymakamlığı ve Belediyesince ortak düzenlenen iftar programı, Kent Meydanı'nda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu'nun da katılımıyla yapıldı.

 

Zorluoğlu, iftarda yaptığı konuşmada, rahmet ve mağfiret ayı olan ramazanın, birlik beraberlik kardeşlik ve dayanışma duygularının da zirve yaptığı bir ay olduğunu söyledi.

 

Ramazan’ın bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içinde barındıran ve bu bakımdan da Müslümanlara günahlarından arınma fırsatı sunan eşsiz bir ay olduğunu ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:

 

"Allah bizleri bu aydan en iyi şekilde faydalanan kullarından eylesin. Bu yıl ramazan, Van'da, Van'ın her köşesinde, her ilçesinde bir başka güzel oluyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak uzun zamandır hasret kaldığınız ramazan programları hazırladık. Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi olarak il merkezinde kurduğumuz iftar çadırında genciyle yaşlısıyla kadını ile erkeği ile fakir ile zengin ile her gün 4-5 bin misafirimizle iftar yapıyoruz, aynı alanda. Ayrıca tıpkı burada Edremit'te olduğu gibi çeşitli ramazan etkinlikleri gece boyunca devam ediyor. Diğer taraftan da sosyal belediyecilik çalışmalarımızla sizlerin gönüllerine hitap etmeye çalışıyoruz, bütün bu hizmetlerin hepsi huzur ve güven ortamının sağlanması ile mümkün oluyor. Bu nedenle sizlerden bu huzur ortamına sonuna kadar sahip çıkmanızı özellikle istirham ediyorum. Destek sizden ,hizmet devletimiz ve hükümetimizdendir." 

 

Etkinlikte, iftar yapılıp oruçların açılmasının ardından sanatçı Mustafa Keser sahne alarak konser verdi.

 

Programa, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hayati Önge ve kurum amirleri de katıldı. 

Editör: TE Bilisim