Van’ın Edremit Belediyesi’nin başlatmış olduğu çalışma seferberliği aralıksız sürüyor. İlçenin çeşitli bölgelerinde başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Van'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla beraber nüfusu 12 binden 110 bine çıkan Edremit ilçesine birçok köyün de bağlanmasıyla beraber Edremit Belediyesi'nin hizmet alanı da genişledi. Öncesinde köy statüsünde olan mahallelerin birçoğunda su, yol gibi acil ihtiyaçlar konusunda problem yaşanırken, belediye ekipleri başlatmış olduğu çalışmalarla bu sıkıntıları gidermeye çalışıyor. Bu çalışmalar kapsamında su isale hatlarında meydana gelen arızalar ve yollarda meydana gelen çukur alanlarda çalışmalar yapıldı.

ŞABANİYE MAHALLESİ SİL BAŞTAN

Şabaniye Mahallesi'nde ise Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi'nin ortaklaşa başlatmış olduğu yol asfaltlama çalışmalarında sona gelindi. Eski Edremit yolu olmak üzere ara sokaklarda başlatılan çalışmalar bir aydır aralıksız sürüyor. Çalışmalar kapsamında öncelikli olarak dar sokaklarda genişletme çalışması yapılarak stabilize işleminin ardından yollara beton asfalt dökülüyor.

EŞBAŞKANLARDAN YERİNDE İNCELEME

Edremit Belediyesi'nin sahil kısmında başlatmış olduğu çalışmalar da sürüyor. Belediyenin iklim koşullarının sert etkisinden kaynaklı önceden yapılmış olan çardak ve kamelyalarda meydana gelen aşınmalara müdahale edilerek düzeltiliyor. Sahil kısmında vatandaşların sürekli kullandığı kamelya alanlarında düzenlemeler yapan Edremit Belediyesi, kamelyaların hasar gören çatı kısımlarını değiştirerek yeniden boyuyor. Yapılan çalışmaları birebir yerinde inceleyen Edremit Belediyesi eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mahalle halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan eş başkanlar, burada vatandaşlarla sohbet ederek yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Editör: TE Bilisim