Edremit ilçesinde 12 bin metrekare alana kurulan Van’ın yeni gözde mekanı Divan Beach Aquapark misafirlerini bekliyor. Didem ve Tuğba Dede kardeşlerin bir araya gelerek halkın hizmetine sunduğu bu yeni mekân sadece Vanlıları değil İran ve Iraklı birçok turisti de ağırladı. Tesisle ilgili bilgi veren işletme ortaklarından Didem Dede, Vanlı olduklarını, Van’a ve Bölgeye hizmet vermekten gurur duyduklarını anlattı.

 

Van’ın turizm değerini arttırmak için her gün yeni projeler hazırlanırken, Didem ve Tuğba Dede kardeşler de Van’ın turizmine katkı sunmak için yeni ve nezih bir mekan açma kararı aldı. TKDK Başkanlığından kırsal turizm desteklerinden kısmen hibe desteği alarak yola çıkan Dede kardeşler Edremit ilçesinde herkesin ve her kesimin uğrayabileceği nezih bir ortam oluşturdu. 12 bin metrekare üzerine kurulan bu mekanda gazetecileri ağırlayan Didem ve Tuğba Dede, tesisle ilgili bilgiler verdi. İki kız kardeşin bir araya gelerek oluşturduğu ve yarım ada görünümündeki bu tesisin, göl kenarında ve özel plajında her türlü su oyunları aquapark tesisi ile 250 m2’lik yarı olimpik yüzme havuzu, 60 m2’lik çocuk havuzu bulunur.

 

 

AKDENİZ VE EGE’Yİ ARATMIYOR

Van’ın ve bölgenin kültürel yapısı düşünülerek düzenlenen bu mekanla ilgili bilgiler veren tesis ortaklarından Didem Dede, “İnsanlara doğa ve coğrafyaya uygun ahşap gazebolarda mangal evleriyle Doğu Anadolu'nun leziz et çeşitleri ile kendin pişir kendin ye keyfini sunuyoruz. Bölgenin kültürel yapısını düşünerek kadınlara özel bir plaj, ahşap kaplı güneşlenme terasları ve duş alanları kurduk. Tesisimiz yarım ada yapısı ve her noktasında farklı aktiviteler için uygun olup Van’da az bulunan, yaklaşık Bin 200 kişiyi ağırlayacak havuz başı yemek ve organizasyonlarına uygun genişlikte alana sahiptir. 5 yıldızlı otel mutfağı kapasitesinde bir mutfakla yerli ve yabancı konuklara Vangölü kıyısında yemek, kokteyl ve yöresel Van kahvaltısı hizmeti verilmektedir. Yine havuz başında snack bar da fast food ve içecek keyfiyle Akdeniz’de veya Ege’de mevcut tatil köyleri konseptini aratmayacak bir hizmet Vangölü manzarası eşliğinde sunulmaktadır.” Dedi.

 

 

“VAN’A HİZMET VERMEKTEN GURUR DUYUYORUZ”

Tesisin diğer ortağı Tuğba Dede ise, TKDK Başkanlığından kırsal turizm desteğinden kısmen hibe desteği alarak yola çıktıklarını söyleyerek, “Yaklaşık 3 milyon liralık yatırımla kurduğumuz tesis Van'a komşu illere ve komşu ülkelere hizmet sunabilecek kapasitededir. Van, İran ve Irakla komşu olmasından ötürü son yıllarda ciddi sayıda İran ve Iraklı turisti ağırlamaktayız. Bütün alanın peyzaj düzenlemesinde bölgeye özgü bitki ve ağaçlar yanında tropik bitkilerde kullanıldı. Özellikle yörede iklimsel koşullardan ötürü yetiştirilmesi güç olan palmiye ağaçları getirtilerek büyümesi sağlandı. Ailemiz Vanlı olup Van’a ve Bölgeye hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Projemizin başlangıç aşamasında Tarım Bakanlığı bünyesinde TKDK Başkanlığından kırsal turizm desteğinden kısmen hibe desteği alarak yola çıktık.” Şeklinde konuştu. 


ŞEHRİVAN REKLAM: ORHAN AŞAN

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim