Van’da BDP’li Edremit Belediyesi, yönetimini AKP’den bir yıl sonra tekrardan devraldıktan sonra ilçe genelinde başlattığı başlattığı çalışma seferberliği sürüyor. BDP’li Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan’ın KCK operasyonları kapsamında tutuklanmasının ardından Edremit Belediyesi Ak Parti’ye  geçmiş tahliye ile birlikte Sayan görevine geri dönmüştü. Tahliye edilmesinin ardından yönetimin tekrardan BDP’li yönetime geçmesiyle yarıda kalan projeler hayata geçirilmeye devam ediliyor.

 

DUVARLAR ÖRÜLÜYOR

 

Belediye ilçe genelinde başlattığı birçok çalışmanın yanında; ilçe merkezi ve mahallelerde başlattığı yol genişletme çalışmaları, köprü yapımı ve istinat duvarları yapımı sürüyor. Edremit İlçesi’nin mevcut yamaca yaslı bulunan yerleşik durumundan kaynaklı yol yapım ve ulaşımını sağlamak ne kadar sıkıntılı olsa da bu engellere aldırmadan yol açma genişletme ve istinat duvarları yapımına devam ediyor. Kale Yolu Caddesi Şamran Kanalı kenarında 8 metreye kadar varan yol genişletme çalışmaları yapılırken; genişletilen yolların yamaç kısımlarına yer yer yüksekliği dört metreyi bulan istinat duvarları yapılıyor. Yollarda geçen araç ve yayaların yamaçlardan gelecek olan taş kaya benzeri tehlikelere karşı istinat duvarlarıyla önlem alınıyor.

 

ŞAMRAN’A ZARAR VERİLMEYECEK

 

Belediyenin halkın daha rahat bir ulaşım imkanına sahip olması için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor. Belediyeye bağlı yol yapım ekipleri Eski Cami Mahallesi Şamran Suyu mevkiinde Şamran Kanalı üzerinde yeni bir köprü daha  yaptı. Şimdiye kadar ulaşımı kolaylaştırmak adına birçok köprü yapan belediye, Şamran Kanalı’nın doğal yapısını zarar vermeden ‘papuç’ sistemiyle köprü altında ayaklar oluşturarak 9 metre genişlik, 10 metre uzunlukta yeni bir köprü daha inşa etti. Yapılan yeni köprüyle beraber mahalle sakinlerinin yaşadıkları ulaşım problemi çözülmüş oldu. 

 

 

Editör: TE Bilisim