Edremit Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı çalışma seferberliği tüm alanlarda sürerken; kente yeni parklar da kazandırılmaya devam ediliyor. Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından 2 yeni parkın daha yapımına başlandı.

 

Edremit Belediyesi tarafından mahallelerde yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde ortaya çıkan eksikler doğrultusunda park eksikliği tespit edilen ve halkın talep ettiği mahallelerde park yapımlarına başlandı. Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından Memur-Sen TOKİ ve Süphan Mahallesi’nde iki yeni parkın yapımına başlandı. Yapılan park çalışmaları Edremit Belediye Başkanı Vekili Nurhayat Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Kurt ve belediye meclis üyeleri tarafından yerinde incelendi.

 

TOKİ HALKI NEFES ALABİLECEK!

Edremit Belediyesi Memur-Sen TOKİ alanında 3 Bin 800 metrekare alan üzerine kurulacak ve içinde çocuk oyun alanları, spor aletlerinin bulunduğu fitness alanı, kafeterya, anfi, bank ve kamelyalarla donatılacak olan parkın yapımına başlarken çalışmaların 2 ay içinde bitirilmesi planlanıyor. Belediye,  TOKİ alanına ilk defa yapılan bu büyük parklarla beraber söz konusu TOKİ alanında yaşayan yurttaşların TOKİ konutlarına sıkışıp kalmaktan kurtulup bu vesileyle yeşille alanlarla buluşması ve rahat nefes alabilmesi planlanıyor.

 

SÜPHAN MAHALLESİ’NE BİR PARK DAHA!

Yine Edremit Belediyesi tarafından Süphan Mahallesi’nde de 1220 metrekare alan üzerine kurulacak ve içinde spor aletleri, çocuk oyun grupları, kafeterya, çocuk emzirme odaları, başta engelli lavabolarının olduğu lavabolar, bank ve kamelyaların olacağı bir parkın daha yapımına başlandı. Ayrıca Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafında Eminpaşa Mahallesi Menekşe Caddesi’nde yapılacak olan ağaçlandırma işlemleri öncesi ağaçların dikileceği kaldırım kenarlarında yer açma çalışmaları yürütülüyor. Edremit Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik ve beraberindeki seçilmiş ve teknik çalışanlar burada yapılan çalışmaları da yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü çalışanı peyzaj mimarı Abdurrahman Bayar, biri 3800 diğeri de 1220 metrekare alan üzerinde kurulacak olan iki yen parkın daha yapımına başladıklarını belirtti. Yapılan parkların mimari projelerinin tamamlanmasının ardından yapımına başlandığını belirten Bayar, söz konusu park alanlarında fitness alanları, çocuk oyun grupları, içinde çocuk emzirme odası, dezavantajlı yurttaşlar için lavabo, nöbetçi kulübesinin olduğu alan, bank ve kamelyalar ile donatılmış ve ağaçlandırma işlemleri, yeşil alanlarıyla göz dolduran parkların 2 ay içerisinde halkın hizmetine sunmayı planladıkları ifade etti. Söz konusu mahallelerde yapılan çalışmalar yurttaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken; yürütülen çalışmalarla mahallelerinin eksikliklerinin bir bir giderildiği belirtildi. 

Editör: TE Bilisim