Oluşturulan Kadın Kurulu aracılığıyla ilçede yaşayan kadınların sosyal, kültürel, ekonomik tüm sorunlarına çözümüne dönük çalışma yapılarak kadın veri tabanı oluşturulacak. Edremit'te, Edremit Belediyesi bünyesinde Kadın Kurulu oluşturuldu. Belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin ile kadın belediye meclis üyeleri ve belediyede çalışan kadın çalışanların katılımıyla Kadın Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirerek kuruluşunu deklare etti. Oluşturulan Kadın Kurulu aracılığıyla ilçede yaşayan kadınların sosyal, kültürel, ekonomik tüm sorunlarına çözümüne dönük çalışma yapılarak kadın veri tabanı oluşturulacak. Kadın Kurulu'nu oluşturan ilk belediyelerden biri olan Edremit Belediyesi, kurulda belediye eş başkanını, meclis üyelerini ve kadın çalışan personeli aynı kurulda buluşturarak kadın kurulu içinde hiyerarşik yapıyı ortadan kaldırıyor.

'KADINLAR YAŞAMA DÂHİL OLACAK '

Edremit belediyesinde düzenlenen Kadın Kurulu'nun ilk toplantısının açılış konuşmasını yapan belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin, BDP'li belediyeler olarak demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik belediyecilik paradigması çerçevesinde halkla buluştuklarını belirtti. Kadın özgürlükçü değerler dizisi gereği Edremit Belediyesi olarak Kadın Kurulu'nu oluşturmaya karar verdiklerine dikkat çeken Çetin, bu kurul ile beraber ilçede yaşayan kadınların sosyal, kültürel, ekonomik tüm sorunlarının çözümüne dönük pratik geliştirileceği aktardı. Edremit'te yaşayan kadınların bu kurul aracılığıyla temsilcilikle buluşarak yaşama daha aktif katılacağının altını çizen Çetin, kentlerde kadınların yaşama dâhil olup kadın hassasiyetiyle kentlerin yeniden inşa edileceğini belirtti.

‘KADIN SORUNLARININ ÖNEMİ ARTACAK’

Eş başkanının açılış konuşmasının ardından, kadın belediye meclis üyeleri ve belediyenin kadın çalışanları da kurula dair görüş ve önerilerini bildirdi. Belediyenin böylesi bir oluşama öncülük ederek kadının toplumdaki yerini daha da belirginleştirmeye dönük Kadın Kurulu aracılığıyla yapacağı tüm çalışmalara büyük bir gönüllülükle katılarak hizmet üreteceklerini belirttiler. Kurul bünyesinde kadın sorunlarının tespiti ve çözümü için kadın veri tabanının oluşturulmasına dönük çalışmanın başlatılması için kararlaşmaya gidildi. Yapılan konuşma ve değerlendirmelerin ardından Kadın Kurulu için 6 ayda bir değişmesi planlanan 3 kişiden oluşan sözcülük belirlendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda meclis üyelerinden Leman Melek, Nazime Bor ile belediyenin kadın çalışanlarından Ayşe Orhan Çakmak ilk 6 aylık dönem sözcülüğüne seçildi.

Editör: TE Bilisim