Edremit Belediyesi ilçede başlattığı çalışma seferberliği kapsamında kentin temizliğini öncelikli kılarak yürüttüğü çalışmalar aralıksız sürüyor. Sahil kenti olması itibariyle normal nüfusu 105 Bin olan Edremit ilçesinde hafta sonlarında ilçeye göle girmek, piknik yapmak ve çeşitli etkinliklerde buluşmak üzere bir araya gelenlerin on binlere varan bir sayısal yoğunlukla akın etmesiyle beraber Edremit Belediyesi ilçe nüfusu kadar misafir ağırlıyor.

VATANDAŞLARA TEMİZLİK ÇAĞRISI

Piknik alanları ve sahil kısmında piknik yapan vatandaşlar çevre hassasiyeti gözetmeksizin etrafa gelişi güzel çöplerini atmaları ne kadar da büyük bir görüntü kirliliği oluştursa da Edremit Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri anında müdahalede bulunarak ilçe merkezi ve sahil kısmının kirletilmemesi ve temiz kalabilmesi için büyük bir çaba harcıyor. Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ilçeye piknik ve göle girmek için gelenlere 'Çevreyi hep beraber temiz tutalım; Edremit’in yeşilini ve mavisini koruyalım ' çağrısında bulunarak vatandaşların duyarlı yaklaşmaları gerektiğini belirtti.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ÇÖP KONTEYNERLİ ÇÖZÜM

Edremit Belediyesi başta ilçe merkezi ve sahil kısmı olmak üzere büyükşehir yasasıyla ilçeye yeni bağlanan Eminpaşa, Süphan, Şabaniye, Kurubaş, Çiçekli gibi birçok mahallede de temizlik işlerine bağlı ekiplerce her gün rutin çöp toplama işlemi yapılıyor. Edremit Belediyesi ilkbahar aylarından itibaren ilçede başlattığı temizlik kampanyasını halkla ortaklaştırarak yürütüp halkta çevreye yaklaşımda daha da bir duyarlılık uyandırmak çabası güderken, aynı zamanda da belediyenin temizlik ekipleri de tüm mahallelerde üstün bir çaba sarf ederek Edremit'in temiz kalması için mücadele ediyor. Temizlik işleri 2014 Nisan ayından bu güne kadar toplamda ilçe geneline 300 çöp konteyneri ve 200 çöp varili ve mesire alanlarında kullanılmak üzere onlarca ayaklı küçük çöp kutuları koyarak çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalıştı.

‘DOĞAYA YAKLAŞIM İNSANA YAKLAŞIMDIR’

Söz konusu temizlik işleri faaliyetlerine ilişkin görüş bildiren Edremit Belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin, Edremit ilçesinin Van kentinin en gözde ve turizm potansiyelinin yüksek olduğu bir ilçe olduğunu hatırlatarak, kendilerinin de belediye olarak bu hassasiyet ve duyarlılıkla Edremit'in her şekliyle modern, yaşanabilinir bir kent yapmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Sağlıklı ve bilinçli insan yetiştirmenin yolunun içinde yaşanılan çevrenin temiz ve yaşanılır olmasından geçtiğine dikkat çeken Çetin, doğaya yaklaşımın insana yaklaşım olduğunu bunun içinde çevreye yaklaşımda duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi.

‘VAN’IN AYNASINI KORUYALIM’

Edremit ilçesinin sahil kullanım alanlarının en çok olduğu ve turistik potansiyelin de yüksek bir ilçe olduğuna dikkat çeken Edremit Belediye eş başkanı Abdulkerim Sayan ise Edremit'e hafta sonları on binlerce vatandaşın göle girmek, piknik yapmak gibi çeşitli etkinliklerde bir araya geldiğini hatırlatarak böylelikle ilçe nüfusunun her hafta sonu on binleri bulan aşırı bir artış gösterdiğinin bilgisini verdi. İlçeye hafta sonu gelen vatandaşların çoğu zaman çevreye duyarlı yaklaşmadan çöplerini ve atıklarını gelişi güzel orta yerde bırakıp çevreyi kirlettiğine dikkat çeken Sayan, vatandaşlara bu konuda çağrı yaparak çevreye ve Van'ın aynası olan Edremit ilçesinin yeşilinin ve mavisinin korunması için piknik yaptıkları alanlarda çöplerini çöp kutularına bırakmalarının yeterli olacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim