Edremit Belediyesi’nin 2015 çalışma sezonu kapsamında yapmayı planladığı yatırım iş programındaki projeleri bir bir hayata geçiyor. Kent ormanlarından, kadın istihdamı için meyve bahçeleri, çocuk oyun alanları, sahil düzenlemeleri, temizlik kampanyaları, yeni yolların açılması, yol stabilize, asfaltlama ve parkeleme, drenaj kanalları yapımı, kent peyzajı ve yeşillendirme çalışmaları tüm yoğunluğuyla sürüyor.

 

Edremit Belediyesi, Mülk, Şabaniye, Şehit Fırat, Süphan, Ayazpınar, Gölkaşı, Akın mahallelerinde yol stabilize çalışmaları yürüttükten sonra bazı etaplarda parkeleme çalışmaları başlattı. Yol parkeleme çalışmalarıyla beraber yine söz konusu mahallelerde yol asfaltlama çalışmalarının da stardı verildi. 2015 yılı çalışma sezonunda ilk etapta serimin yapılması planlanan 26 bin tonun ilk serimi Süphan Mahallesi’nden başlandı. Belediye ekiplerinin ilk etapta alt yapı çalışmalarını bitirdikten sonra stabilize çalışmalarını yürüttüğü sokak ve caddelerde asfaltlama çalışmaları başlatıldı.

 

MAHALLE YOLLARINA KELEBEK TAŞLARI DÖŞENİYOR

Edremit Belediyesi asfaltlama makinelerinin giremediği dar sokakların olduğu bazı mahallelerde asfaltlama çalışması yerine parke çalışması yürütüyor. Şehit Fırat Mahallesinin Dere Sokak’ın üst kısımlarındaki dar ve yokuş yukarı olan ara arterlerde başlattığı parkeleme çalışması tüm yoğunluğuyla sürüyor. Parkeleme, oluk ve bordur taşlarıyla sokakları bir bir örülen mahallede güzel bir görünüme kavuşuyor.

 

HALK HİZMETLERİNDEN MEMNUN

Edremit Belediyesinin mahallelerde yürüttüğü çalışmalar halktan yoğun ilgi görüyor. Birçok mahallede yürütülen çalışmaları mahallelinin birebir dahil olup yapılan çalışmaları sahiplenerek belediye ekipleriyle yürütmesi dikkatlerden kaçmazken; halk çalışmalardan memnun olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim