Edremit Belediyesi 2016 çalışma iş sezonunu kapsamında yapmayı planladığı tüm çalışmaları bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesiyle iş birliği ve koordinasyonu ile genişliği 10 metre ve üstü olan eski köy yollarının çoğu bu sezon beton asfaltta kaplanıyor.

 

Edremit Belediyesi bahar aylarına yakın bir süreçte tüm mahallerde yaptığı halk toplantıları neticesinde mahalle meclisleri ve muhtarlarla yaptığı geniş kapsamlı hizmet değerlendirme toplantılarının ardından yürütülen fizibilite çalışmalarıyla beraber mahallelerde ortaya çıkan eksiklikler yatırım iş programı kapsamına alarak hizmet üretmeye devam ediyor.

 

HEYET ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Özellikle eskiden köy statüsünde olan büyükşehir yasasıyla beraber mahalle olan yerleşim yerlerinin çokça ihmal edildiği gerçeğinden hareketle hizmet atağını sürdüren Edremit Belediyesi bu alanlarda da çocuk parklarından, spor alanları, drenaj kanalları, parkeleme, yeni yollar açma gibi birçok çalışmayı da eş zamanlı sürdürüyor. Çiçekli köylerinden başlayarak Edremit ilçesinin diğer bir sınırı olan Eminpaşa Mahallesi’ne kadar tüm mahallerde çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışmaları Edremit Belediyesi Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Edremit Belediyesi Başkan Yardımcısı İzzet Kurt, belediye meclis üyeleri ve mahallede yaşayan yurttaşlarla beraber denetlenerek çalışmalar hakkında bilgi alındı.

 

EDREMİT’İN YEŞİLİ VE MAVİSİ KORUNUYOR

Başkan vekili Çelik ve beraberindekiler ilk olarak Yenicami, Yeni Mahalle ve Eskicami mahallerinde yürütülen çalışmaları denetledi. Edremit İlçesinin özellikle yeşil alanlarının oldukça yoğun olduğu Eski Cami, Yeni Mahalle ve Yeni Cami mahallelerinde ekolojik yapıya zarar vermeden sokakların doğal yapısını koruyarak bu mahallelerde asfalt yerine mahalle dokusuna uygun parke taşıyla yapılarak doğal yapıya zarar verilmemeye özen gösteriliyor.

 

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Eskiden köy statüsünde olan yeni mahallelerde Van Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve koordinasyonu doğrultusunda Edremit Belediyesi tarafından mahallerde yapılan fizibilite çalışmalarıyla acil yapılması yapılan birçok köy yolu da yapılmaya devam ediliyor.  Büyükşehir Belediyesi, 14 kilometre uzunluğunda 12 metre genişliğinde olan Akınlar, Doğanlar ve Ayazpınar köy yollarının yapım işini yapmayı sürdürüyor. Köy yollarında öncelikli olarak yol genişletme, zemin sıkıştırma ve drenaj kanalları açma işlemleri, kimi yerlerde Edremit Belediyesi’nin de işbirliğiyle sürdürülürken; mevcut zemin çalışmalarının ardından bu yollarda da beton asfaltlama işlemini gerçekleştirecek. Yine Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle eskiden köy statüsünde olan Andaç, Mülk, Köprüler, Gölkaşı, Dönemeç, Mars, Çayırbaşı, Enginsu, mahallerinde de aynı şekilde 25 kilometre yol da zemin sıkıştırması, genişletme, drenaj kanalları çalışmaları Edremit Belediyesi ile beraber yapılırken; Büyükşehir Belediyesi tarafından bu köylerinin tüm yolları beton asfaltla kaplanarak halkın kullanımına sunuldu. Bu mahallerin tümünde yapılan çalışmalar da yine Edremit Belediyesi Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Edremit Belediyesi Başkan Yardımcısı İzzet Kurt, belediye meclis üyeleri ve mahallede yaşayan yurttaşlarla beraber yerinde incelenerek çalışmalar hakkında bilgi alındı.

 

 HALK ÇALIŞMALARA DÂHİL OLUYOR

Tüm bu çalışmalarla beraber Edremit Belediyesi Eminpaşa, Şabaniye, Fırat, Süphan mahallelerinde de yol yapım, yeni yollar açma ve genişletme, parkeleme çalışmalarını sürdürürken; aynı zamanda mahallelerde ye yeni parkların yapımına başlandı. Mahallelerde yapılan bu çalışlalar yurttaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken; kimi yerlerde özellikle mahalle içlerinde dar sokaklarda yurttaşlar belediye çalışanlarına yardım ederek çalışmaların sağlıklı yürütülmesi sağlanıyor.

Editör: TE Bilisim