Edremit’te PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası tüm yoğunluğuyla sürerken; Kobanê’ye yardım amaçlı başlatılan ‘1 TL kapmayası’ çalışmaları da aralıksız sürüyor.

 

Edremit DBP, HDP ilçe örgütleri, halk danışma meclisleri ve DBP’li meclis üyelerinin katıldığı ‘Öcalan’a özgürlük ve Kobanê yardım kampanya çalışmaları tüm mahallerde sokak sokak, ev ev dolaşılarak devam etmekte. Şimdiye kadar Süphan, Şabaniye, Eminpaşa, Yenimahalle, Eski ve Yeni Camii, Çiçekli, Kurubaş mahallelerinde çalışmalar yürüten Edremit bileşenleri, akşam saatlerinde Şehit Fırat Mahallesi’nde Öcalan’ın özgürlüğü ve Kobanê için yardım kampanyalarını sürdürdü.

 

Yürütülen kampanyalara ilişkin konuşan Şehit Fırat Halk Danışma Meclisi üyesi Meryem Tuncel, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü, tüm Kürt halkının ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü olarak gördükleri ve Öcalan’a özgürlük imza kampanyasına bu temelde yaklaştıklarını belirtti. Öcalan özgür olmayana kadar asla kalıcı bir barışın söz konusu olmayacağını belirten Tuncel, Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele ettiklerini söyledi. Kobanê’ye ilişkin başlatılan ‘ 1 TL’ kapmayası için de ev ev dolaşarak yardım topladıklarını belirten Tuncel, özgürleşen Kobanê’yi tüm Kürt halkı el ele vererek yeni bir Kobanê inşa edeceklerini söyledi. İmza kampanyası ve Kobanê’ye yardım toplamak için bir araya gelen çok sayıda halk danışma meclisi üyesi ve DBP’li belediye meclis üyeleri, soğuk hava koşullarına aldırış etmeden kar ve buza rağmen büyük zorluklarla da olsa sokak sokak ev ev dolaşarak mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Editör: TE Bilisim