Edremit Belediyesi yatırım iş programı kapsamındaki projelerine bir yenisini daha ekledi. 2 mahalleye kurulan pazarların açılışı yapıldı ve pazarlar halkın hizmetine sunuldu.

 

Edremit Belediyesi, Şabaniye ve Erenkent mahallelerinde haftanın yedi günü, her gün başka bir sokakta olmak üzere toplamda 14 pazar yeri kurdu. Kurulan pazarların açılışı HDP Milletvekili  Adem Özcaner, DBP İl eş başkanı Hamiyet Şahin, KJA aktivistleri, HDP ve DBP Edremit ilçe eş başkanları, Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, İpekyolu Belediyesi eş başkan yardımcıları, Demokratik Mahalle Meclisi yöneticileri ve yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. A ve B pazarları olarak 2 mahallede kurulan pazarlar her gün ayrı sokakta halka hizmet verecek. A pazarında toplamda 485 pazar yeri bulunurken; B pazarında ise 120 pazar yeri bulunuyor. Belediyemiz bu çalışmayla halka rahat alışveriş imkanı sunacak.

 

Pazarcı Esnafına Seyyar Pazarcı Ruhsatı Verildi

Şabaniye ve Erenkent mahallelerinde açılışı yapılan pazarlardaki pazarcı esnafına Edremit Belediyesi Zabıta müdürlüğü tarafından hazırlanan Seyyar Pazarcı Ruhsatı dağıtıldı. Bu ruhsat pazarcı esnafına normal bir esnaf kimliği kazandıracak. Pazarcı esnafının resmi bir kurum tarafından korunup kollanarak, kaçak pazarlaşmanın önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

Editör: TE Bilisim