10 Ağustos Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için bölgede başlatılan seçim seferberliği Edremit ilçesinde ev ev mahalle mahalle yapılan çalışmalarla aralıksız sürdürülüyor. Aralarında HDP PM üyesi Cüneyt Caniş DBP Genel Merkez çalışanları, DBP Edremit ilçe yöneticileri ve Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan'ın bulunduğu seçim çalışma komisyonları Edremit'te mahallelerde aldıkları toplantılarla Cumhurbaşkanlığı seçimleri için vatandaşları bilgilendirerek Kürtlerin ilk defa dahil oldukları Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarılı çıkıp YSK'nın yüzde on barajını aşarak anlamsızlaştırmak için herkesin büyük bir kararlılıkla seçim çalışmalarına katılıp oylarını 'Yeni yaşam' adayı Selahattin Demirtaş'tan yana kullanmaları istiyor.

ÇETİN: DEMİRTAŞ EZİLEN HALKLARIN ADAYIDIR

Edremit'e bağlı Eminpaşa ve Süphan mahallelerinde yapılan iki ayrı halk toplantısına yüzlerce vatandaş katıldı. Eminpaşa Mahallesi'nde Halime Tuci Taziye Evi'nde yapılan toplantıya yüzlerce vatandaşın yanı sıra HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, DBP Genel Merkez çalışanları ve Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin, Abdulkerim Sayan katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından ilk olarak konuşan Edremit Belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Kürtlerin tarihte katılacakları ilk Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını belirtti. 'Yeni Yaşam ' adayı olan Selahattin Demirtaş'ın sadece Kürtlerin değil Türkiye'de ezilen tüm halkların adayı olduğuna dikkat çeken Çetin, bu ülkede en çok ezilen Kürt halkının da demokrasi bloğu adayı Demirtaş'a özgürlük, barış, kardeşlik adına sonuna kadar sahip çıkacağını belirtti.

CANİŞ: TERCİH DEMİRTAŞ OLMALI

Çetin'in ardından konuşan HDP PM üyesi Cüneyt Caniş de 10 Ağustos Pazar gününün Kürtler açısından salt bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığını Kürt halkı açısından Türkiye'de her seçim olduğu gibi bu seçimde de bir irade beyanı olacağının altını çizdi. Caniş, 'Yeni yaşam ' adayı olan Demirtaş'ın alacağı oy oranının çözüm sürecinin onurlu ve kalıcı bir barışa tamamıyla evirilmesi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Bunun için de yüreği barıştan, kardeşlikten, özgürlükten yana olan her vatandaşın 10 Ağustos Pazar günü sandık başına giderek Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a oy vermesi gerektiğini söyledi.


 

(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim