Belediyenin Toplantı ve Konferans Salonu'nda düzenlen meclis toplantısına Edremit Belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan ile belediye meclis üyeleri katıldı. Meclis açılış konuşmasını yapan belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından Edremit Belediye Başkanlığı ve belediye meclisinin ortak kararı doğrultusunda halk esaslı belediyecilik gereği her ay ayrı bir mahallede halka açık meclis toplantıları düzenlediklerini belirtti. Çetin, “Kış ayları dolayısıyla havaların soğuması üzerine mahallelerde meclis toplantılarının sağlık yapılabilmesi için uygun toplantı alanlar yok. Bu yüzden belediye meclis toplantılarını yine halka açık olarak Edremit Belediyesi Toplantı ve Konferans Salonu'nda yapılmasını kararlaştırıldık. Havaların ısınmasıyla belediye meclis toplantılarının yine her ay ayrı bir mahallede düzenleneceğiz. Bu yüzden toplantıları kış aylarında belediye binasında düzenleyeceğiz. Belediye meclis toplantılarına tüm halkımız davetlidir.” dedi.

EDREMİT’TE FIRAT ADINDA YENİ BİR MAHALLE KURULDU

Açılış konuşmasının ardından Kasım Ayı Meclis Gündemi olarak belirlenen 10 maddeden ilk iki madde olan, Şabaniye Mahallesinin ikiye ayrılarak yeni bir mahalle kurulmasının görüşülmesi ile Ekoloji ve Sağlık Komisyonunun hazırlamış olduğu raporun görüşülmesi gündem maddeleri görüşüldü. İlk gündem maddesi görüşülerek eskiden Hacıbekir Mahallesi'ne bağlı olan ve büyükşehir yasasıyla Şabaniye Mahallesi'ne dahil edilen Bayırlı, Esentepe, Çulhacı, Okul, Uğurlu ve Veysel Karani sokaklarından halkın talebi üzerine yeni bir mahalle oluşturulması kararlaştırıldı. Oluşturulan yeni mahalleye orada yaşayan vatandaşların isteği üzerine adı 'Fırat Mahallesi' olarak konulması belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

ÇETİN: FIRAT MAHALLEMİZ TÜM HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN

Yeni oluşturulan Fırat Mahallesi'ne ilişkin görüş bildiren Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, Şabaniye Mahallesi'nde 6 ayrı sokakta yaşayan mahallenin talebi doğrultusunda Edremit Belediyesi olarak teknik ekiplerinin çalışmaları dahilinde mahalle sınırları hizmet alanı dağılımı hesaplanarak yeni mahallenin sınırları çizildiğini belirtti. Mahalle isminin belirlenmesi konusunda belediye olarak her zaman olduğu gibi yine inisiyatifi halka bıraktıklarını ve belediye meclis komisyon çalışmaları sonucunda halkın mahalle isminin 'Fırat' olarak konulmasını istediklerini vurgulayan Çetin, halktan gelen bu isteği Edremit belediye başkanlığı ve meclisi olarak kabul ederek meclisten geçirerek kararlaştırdıklarını ifade ederek tüm halka hayırlı olması temennilerinde bulundu.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim