Bu kampanya çerçevesinde yapılan çalışmalar ile başarıya imza atan Emek İlk ve Ortaokulu, bu yıl ilçede düzenlenen bütün etkinliklere katılarak başarı elde ediyor. Yapılan spor faaliyetlerinde ise atletizmde Özalp koşusunda birinci olan öğrenciler, Van merkezde Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Atletizmi Geliştirme Projesi’nde yapılan koşuda Özalp ilçesini temsil eden Emek İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden Nazlı Pak, Hatice Pak ve Dilan Erol dereceye girerek 25 Nisan‘da yapılacak olan bölgeler arası yarışmada Van temsil edecek sporculara arasında yer alması ilçeye büyük heyecan yaşattı.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞTULAR

Öte yanda, “Herkes O’nu okuyor” adı altında düzenlenen yarışmada ise Emek İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden Melek Çetin, ilçede birinci olurken, Van‘da ise ikincilik ederek Van’ı temsilen Erzurum’da düzenlenecek olan yarışmaya katılmaya hak kazandı.
Özalp ilçesinde düzenlenen kızlar voleybol müsabakalarında Emek İlk Ve Ortaokulu yapmış olduğu 3 maçı da kazanarak 3. olarak başarıya imza attılar.

Bu konuda bir açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Yardımcısı ve Özalp İHA muhabiri Nihat Özbay, Bu yıl Emek İlk ve Ortaokulu’nun yılı olacak. Başladığımız kampanya kapsamında birçok başarıyı elde ettik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz büyük bir öz veri ile çalışarak kendilerini kanıtladılar. Kampanya doğrultusunda öğretmenlerimiz ve okul müdürümüz ile birlikte uyum içinde çalışmalarımız devam ediyor. Her hafta sonu okula devam etmeyen öğrencilerin aileleri ziyaret edilerek çocuklarını okulu gönderilmesi sağlanıyor. Bu kapsamda maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ihtiyaçları karşılanarak yardım yapılıyor. Önümüzde günlerde de faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilisim