Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin'in tutuklanmasının ardından yerine vekalet etmek için DBP’li Meclis Üyesi Güler Avcı seçildi.

 

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin'in 12 Ekim tarihinde tutuklanmasının ardından yerine bakacak olan başkan vekili için seçim yapıldı. Belediyesi Evlendirme Dairesinde düzenlenen olağanüstü meclis toplantısında DBP’li grup meclis üyesi Güler Avcı'yı aday gösterirken, AK Parti'de ise Faruk Zöhrer aday gösterildi. Gerçekleşen seçimin üçüncü turunda Güler Avcı Erciş Belediye Başkan Vekilliği’ne seçildi. Toplantı,Erciş Belediye Meclis Başkan vekili Mecit Sargut başkanlığında 16 DBP’li ve 11 AKP’li belediye meclis üyenin katılımıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Mecit Sargut, 12 Ekimde Erciş'in iradesinin kelepçelenerek cezaevine koyması üzerine onun yerine bir başkan vekili seçmek üzere toplandıklarını söyleyerek Diba Keskin'in halka verdiği hizmetlerden dolayı tutuklandığını dile getirdi. Sargut, seçilecek vekilin Diba Keskin'i en iyi şekilde temsil edileceğine inandığını da sözlerine ekledi.

 

 

Grup Başkan vekili Mecit Sargut'un konuşmasından sonra oylamaya geçildi.Gizli yapılan oylamada 28 kişi oy kullanırken ilk iki turda DBP'li aday Güler Avcı 17,AKP'li aday Faruk Zöhrer ise 11 oy aldı.Üye tam sayısının üçte ikilik oranı yakalanmadığı için seçim üçüncü tura kaldı.Saf çoğunluğun arandığı üçüncü turda DBP'li aday 17 oy alırken AKP'li aday ise 11 oyda kaldı.Gerekli saf sonuç sağlanması üzerine Erciş Belediyesi başkan vekilliği görevini Güler Avcı aldı.AKP grubundan bir oyun DBP'li aday Avcı'ya çıkması ise gözden kaçmadı.

 

AK PARTİ GRUBUNUN ADAY GÖSTERMESİ TEPKİ ALDI

Gerçekleşen seçim işleminden sonra AK Parti grubunun aday göstermesine tepki gösteren Grup Başkan vekili Mecit Sargut, tepkisini şu sözlerle dile getirdi; '' Diba Başkan Erciş'in iradesiydi ve hiç grup ayrımını yapmadan bu meclisin başkanlığını yapıyordu. Biz arkadaşların vicdani davranıp Diba başkanın yerine seçilecek vekili desteklemelerini umuyorduk. Ama maalesef siyaset savaşa dönüştürüldü. Keşke vicdanlarını sorgulayıp ve üzüntümüze ortak olsalardı.''

 

''KİMİN VEKALETİNİ ALDIĞIMI BİLİYORUM''

Daha sonra kısa bir konuşma yapan belediye başkan vekili Güler Avcı geri adım atmadan hizmetlerine devam edeceklerini dile getirdiği konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü. '' Bize büyük bir haksızlık yapıldı ama ben kimin vekili olduğunu biliyorum. Herkese söz veriyorum layık olacağız. Elimizden geleni yapacağız, attığımız adımlardan geri adım atmayacağız.'' diyerek meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantı eş başkan Diba Keskin lehine atılan sloganlarla sona erdi. 

Editör: TE Bilisim