İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Van’ın Erciş Belediye Başkanlığına görevlendirilen Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, ilçede yol yapım, parke taşı döşeme ve otopark sorununu çözmek için çalışmalara başladı.

 

Erciş Belediyesi bünyesinde 11-30 Eylül 2016 tarihleri arasında ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkezimizde depremin izlerini koruyan ve çok kötü bir görüntüye sebebiyet veren kaymakamlık yanındaki Erciş Belediyesi eski prefabrik hizmet binasının yıktırılarak yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile müşterek projeyle park yapımı için çalışma başlandığı belirtildi.

 

Erciş’te yapılmış olan ve eski para ile 3 trilyon maliyetli ve yaklaşık 3 bin öğretmen ile diğer kamu personellerine hizmet veren ancak bir buçuk yıl geçmesine rağmen eski belediye yönetimince yapılmayan yeni öğretmenevi yolunun yapımının başlandığı bildirildi. Kangrene dönüşen ilçe merkezindeki trafik sorunu ve düzensiz park meselesini çözmek maksadıyla da 8 adet otopark yeri tespit edildiği, bunların 4 adedinin altyapısının hazır hale getirildiğini, diğerlerin de bitme aşamasına gelindiği belirtilerken, araç otoparklarının kısa süre içinde tamamlanıp halkın hizmetine ücretsiz olarak sunulacağı müjdesi de verildi. Açıklamada ayrıca, Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Erciş Belediyesi arasında Kamuya Yararlı İşte Ücretsiz Çalıştırılmaya ilişkin iş birliği protokolü imzalandığı hatırlatıldı. Parke taşı yol yapım çalışmalarının üç ayrı noktada devam edildiği de belirtilirken, yeni peynirciler çarşısı ile yine belediyeye ait yeni halk ekmek fabrikası çalışmalarının da devam edildiği ifade edilirken, ilçeye bağlı mahallelerde ise yol yapım çalışmalarının devam edildiği, toplamda 7 mahallede 23 kilo metre stabilize yol yapıldığı bildirilirken, çalışmaların diğer alanlarda da hızla devam edeceği kaydedildi. 

Editör: TE Bilisim