Erciş Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleşen toplantıya HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ve Abrdurrahman Çağan, HDP Van İl Eş Başkanı Harun Okay, Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Erciş Şube Müdürü Osman Nuri Noyan, Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Erciş Müdürlüğü'nden Botan Karaagar, DBP ve HDP Erciş ilçe örgüt temsilcileri, sivil toplum örgüt başkanları ile vatandaşlar katıldı. Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin'in sunumuyla başlayan toplantı, belediye bünyesindeki müdürlüklerin yıllık faaliyet raporlarını yazılı ve sözlü olarak açıklamasıyla devam etti.

‘282 BİN TL İLE DEVRALDIK’

Belediye yıllık mali raporunu açıklayan Keskin, görevi devraldıklarında belediyenin 282 Milyon TL’ye yakın borcu olduğunu ve bunların birçoğunun ilçe esnafına ait olduğunu söyledi. Geldikleri süre boyunca hem bu borcu ödemeye çalıştıklarını, hem de Erciş ilçe merkezine ve Büyükşehir Yasası'yla kendilerine bağlanan ve mahalle statüsü kazanan 130 yerleşim yerine hizmet götürmeye çalıştıklarını anlatan Keskin, yapacakları her hizmete halkı ortak edeceklerini ve her zaman halka hesap vermeye devam edeceklerini bildirdi.

‘HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan ise, günümüzde eksik bir belediyecilik anlayışının hakim olduğunu, belediyeciliğin yol yapmak ya da su götürmekten fazla bir anlama sahip olduğunu belirterek, “Belediyecilik, sadece teknik hizmetlerden ibaret değildir. Belediyecilik, aynı zamanda yönetilen şehirde bireysel ve toplumsal hakların geliştirilmesi, ekolojinin korunması veya huzurunun sağlanması gibi yükümlülükleri de beraber taşıyor. Biz de, bu anlayışla halkımızla beraber kendimizi ve kentimizi yönetmeye devam edeceğiz.” Dedi. Hizmet sunumunun yapılmasının ardından sorulan soruların yanıtlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim