Yaz sezonun başlamasıyla çalışmalarına hız veren Erciş Belediyesi, ihale yoluyla kiraladığı araçları halka tanıttı. Sezon boyunca mahalle statüsü kazanan köylerde ve şehir merkezinde çalışacak araçların oluşturduğu konvoy ilçe halkı tarafından coşkuyla karşılandı.


Daha önce hurdalığa atılan iş makinalarının bakım ve onarımını yaparak hizmete hazır hale getiren Erciş Belediyesi, kiraladığı 20 adet kamyon,2 adet silindir,1 adet greyder ve 1 adet greyder ile araç filosunu genişletti. Belediye, VASKİ (Van Su ve Kanalizasyon İdaresi) ve Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Erciş Şubesi bünyesinde bulunan 78 araçla ilçede alt yapı ve üst yapı çalışması gerçekleştirecek.

Araçların halka tanıtımı için düzenlenen törene halk büyük ilgi gösterdi. Törende konuşan Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin, kiralanan araçlar hakkında bilgi verdi. Eş başkan Abdurrahman Çağan, seçildikleri dönemde halka verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye başladıklarını dile getirerek çalışma sezonu boyunca hizmet verecek araçların tüm Erciş halkına hayırlı olmasını diledi.



''BİR YILDA KİRLİLİKLERİ ÖNLEDİK, ŞİMDİ DAHA ÇOK HİZMET ZAMANI''

Daha sonra konuşan belediye eş başkanı Keskin ise, geçmiş bir yıl boyunca talan üzerine kurulu olan belediyecilik anlayışını yıktıklarını söyleyerek bundan sonra daha çok hizmet üretmenin zamanı olduğunu sözlerine ekledi. Keskin: ''Geçen bir yıl boyunca kirli dönen çarkla mücadele ettik ve temizledik. Şimdi daha çok hizmet üretmenin zamanı. Büyükşehir yasası ile yüze yakın köyün mahalle statüsü kazanarak belediyemize bağlanması yükümüzü arttırdı ama çok çalışarak bunun üstesinden geleceğiz. Kiraladıklarımız ile beraber toplamda 78 araçla ikisi köylerde, biri şehir merkezinde olmak üzere üç ayrı koldan alt yapı ve üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Bu güzel bahar ayında startını vereceğimiz çalışma ile yıllardır ihmal edilen çalışmaları halka götüreceğiz. Çünkü biz güce, iktidara değil yerlisiyle, Kürdiyle,  Kırgız’ıyla halkın kendisine dayandık. Halk için çalışmaya devam edeceğiz. Bize bırakılan 182 trilyon borca rağmen yapacağız. Çünkü kirli akan muslukları kapattık.'' Dedi. Mayıs ayında on adet otobüsün gelmesi ile ulaşım sorunun da uzun vadede çözüleceğini söyleyen eş başkan Keskin, halka teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından araçların çalışmak üzere köylere gönderilmesi ile tören sona erdi.

Editör: TE Bilisim