Erciş Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle ilçedeki rehabilitasyon merkezlerini ve Bedensel Derneği Erciş Şubesini ziyaret etti. Erciş Belediyesi eş başkanı Abdurrahman Çağan ve belediye meclis üyelerinin gerçekleştirdiği ziyaret gün boyu devam etti.

           

ÇAĞAN: 'ÇALIŞMALARIMIZIN ÇOĞU ENGELLİLERE YÖNELİK'

Ziyaretler esnasında kurum yöneticilerine ve tedavi gören engellilere canlı gül takdim eden belediye heyeti burada dayanışma mesajları verdi. Engelliler Haftası'na ilişkin konuşan eş başkan Abdurrahman Çağan, toplum olarak engellileri toplumdan izole eden, dışlayan anlayışla mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. Konuşmasına şöyle devam eden eş başkan Çağan; ''Engelli olmak elbette doğaldır. Ancak asıl mesele toplum olarak, kurumlar olarak bunları günlük yaşamda engel olarak görmememiz gerektiğidir. Engellileri toplumdan izole eden, dışlayan anlayışa karşı mücadele edilmesi gerekir. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Çalışmalarımızın çoğu engellilere yönelik. Bu yıl içerisinde yapımını tamamlayacağımız projelerin çoğu engelli vatandaşlarımıza duyarlı olarak tasarlanmıştır. Bu günden sonra da sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak sosyal kurum ve kuruluşlarla daha çok dayanışma içerisinde olacağız.'' dedi.

 

''DEPREMİN İZLERİ DEVAM EDİYOR''

Ziyaretler karşısında memnuniyetlerini dile getiren dernek ve rehabilitasyon merkezi yöneticileri duyarlılıklarından dolayı belediye yönetimine teşekkür etti. Burada konuşan Mavi Umut Rehabilitasyon Merkezi yöneticisi Serkan Bilici, Erciş'te iki bine yakın engellinin olduğunu kaydederek sözü edilen engellilerin yeterince sahiplenilmediğini dile getirdi.2011 yılında yaşanan depremin izlerini hala görebildiklerini de sözlerine ekleyen Bilici, depremin uzun vadede bıraktığı psikolojik ve fizyolojik tahribatları gidermeye çalıştıklarını söyledi. Bedensel Engelliler Derneği Erciş Şubesi ile başlayan dayanışma etkinliği, sırasıyla Mavi Umut, Altınkalpler, Özel Erciş ve Akşafak gibi Erciş'te faaliyet gösteren Rehabilitasyon merkezleri ziyaretleri ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim