Van’ın Erciş Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, ilçe kaymakamlığı ile belediye başkanlığı görevlerini aynı anda yürüttüğünü belirterek, 8 ay içerisinde Erciş’i hak ettiği yere getirmeyi hedeflediğini söyledi. 


Erciş Öğretmenevi’nde düzenlenen ve ilçedeki kurum amirleri, STK temsilcileri ile basın mensuplarının katıldığı toplantıda belediyenin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu Yaşar, belediyede göreve başladığı günden bugüne kadar yapılan ve yapacakları projelerini anlattı. Yaşar, kendisinin de bu yörenin insanı olduğunu belirterek, “Erciş gibi bir yerde belediye başkanlığı görevini yapmak hem büyük şeref, hem de çok büyük bir yük. Bunun farkındayım. Kaymakamlıkla beraber bu iki ana görevi aynı anda yapmak çok daha büyük bir sorumluluk. Allah’ın izniyle, siz Ercişlilerin desteği ve duasıyla, arkadaşlarımızın gayretiyle bu işi başaracağız. 8 aylık projeksiyonumuz hazır. Bizden 8 ay boyunca desteklerinizi esirgemeyin. Gerek mülki idare birimdeki arkadaşlarım, gerekse mahalli idare birimindeki arkadaşlarımızla beraber 8 ay içinde Erciş’e yeni bir ufuk, yeni bir şehir, yeni bir vizyon, yeni bir istikamet vereceğiz. Takvimi de veriyorum, kaynak da söylüyorum. Siyasi bir söylemde de asla bulunmuyorum. Bu projelerimizi Allah’ın izniyle yapacağız. Ben bu bölgenin çocuğuyum. Vatan toprağının her karışı kutsaldır, biz böyle bakıyoruz” dedi.


Erciş Belediyesine görevlendirildiği 11 Eylül 2016 tarihinden itibaren ilk iş olarak Erciş’in kangren haline gelmiş sorunlarının tespitine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yaşar, “Öncelikle belediye eski prefabrik hizmet binasını kaldırarak burayı bir park haline getireceğiz. İlçe merkezinin trafik ve park yoğunluğu sorununun çözümü için ise Atatürk, Emniyet, Ercişli Emrah ile eski cami arkasındaki metruk yerler ile mevcut devlet hastanesi arkasındaki boş alanların altyapılarını uygun hale getirilerek, ücretsiz otoparka dönüştürüp Erciş halkının hizmetine sunduk. Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Erciş Belediyesi arasında ‘Kamuya Yararlı İşte Ücretsiz Çalıştırılmaya İlişkin İş Birliği’ protokolü imzaladık. Şehit Jandarma Astsubay Ahmet Çelik İmam Hatip Ortaokulu bahçesine bin 500 metrekare kilitli parke taşı döşedik. İlçemiz Deprem Şehitleri Öğretmenevi yolunu 2 bin 500 metrekare kilitli parke taşı ve görme engelli yol sistemli, 600 metre kaldırım düzenlemesini bitirilerek hizmete açtık. Ayrıca Keklikova, Latifiye, Çelebibağı, Aşağı ve Yukarı Çökek mahallelerinde toplamda 37 bin 850 metrekare kilitli parke taşı uygulamasını tamamladık. 7 mahallede 28 kilometre stabilize yol yaptık. Yeni Kasaplar Çarşısını tamamlandık. Yakında hizmete açacağız. İlçemiz sahil yolundaki kaldırım bordürleri temizleyip boyattık. Spora destek kapsamında, muay thaı alanında dünya şampiyonu olan iki sporcumuz ve eğitmenlerini birer cumhuriyet altınıyla ödüllendirdik. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp, spora teşvik edilmesini amaçlamaktayız. Yine belediye bünyesindeki futbol kulübüne destekte bulunduk. İlçemizde eğitimde başarının arttırılması çabalarına katkı amacıyla çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren 9 öğrencimizi yine birer çeyrek altınla ödüllendirdik. Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili istek, talep ve önerilerini iletebilecekleri Beyaz Masa uygulamasını başlattık. Erciş’te son dönemlerde özellikle gündemde olan ve vatandaşlarımızın da sıkça dile getirdiği toplu ulaşım sorununa ilişkin Erciş Belediyesi tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına konu ile ilgili resmi yazı göndererek sorunun çözümünü talep etik” ifadelerini kullandı.


Erciş Belediye Başkan Vekili Yaşar, yapımı devam eden çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. Van Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanın içinde bulunan ana caddelerde ilçe merkezine içme suyu şebekesi döşeyen ilgili firmanın yollarda tahribat yaptığı ve bu yolların acil olarak onarılması için firma yetkililerine talimat verdiğini de belirten Yaşar, “Bu tadilatlar öncelikle Vanyolu Caddesi’nden başlayarak diğer caddelerle devam etmektedir. Belediye eski prefabrik hizmet binasının bulunduğu alanın yerini yeşil alan ve çocuk oyun parkı olarak düzenleyeceğiz. Kilitli parke taşı çalışmaları Kasımbağı ve Çelebibağı mahallerinde devam etmektedir. Yeni Peynirciler Çarşısı inşaat çalışmalarının yüzde 65'lik kısmı bitmiş olup, çalışmalara sözleşme gereği bahar ayına kadar ara verilmiştir. Yine belediyemize ait yeni halk ekmek fabrikası yapım çalışmaları da devam etmektedir. Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içindeki işletmelere yönelik denetimlerinin sürdürmektedir” şeklinde konuştu.
Belediyenin yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Erciş Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, “Daha güvenli ve yaşanabilir bir şehir meydana getirme amacıyla Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığıyla işbirliği içinde Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi (Mobese) projesini hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında ilçemizde 60 noktaya gece görüşlü, plaka ve yüz tanımlama sistemli kameralar alımına başlanmıştır. Proje, kısa zamanda tamamlanıp aktif hale getirilecektir. Modern semt pazarı projesinin startı verildi. Adnan Menderes Mahallesine 165 stantlı 7 bin 423 metrekarelik, Sahilkent Mahallesine 95 stantlı 4 bin 473 metrekarelik modern semt pazarı yapılacaktır. İçerisinde ve yanında çocuk oyun alanları bulunan üzeri kapalı modern semt pazarı projesi tamamlanarak ihale aşamasına getirilmiştir. İhale sürecinin bitimiyle her iki projemizin yapımına derhal başlanacaktır. Hayvan barınağı projesi kapsamında ise ilçemizde başıboş sokak hayvanlarını belirli bir noktada toplamak amacıyla hayvan barınağı yapacağız, uygulama henüz proje aşamasındadır. Öğretmenevi önündeki 8 bin 229 metrekarelik alanda 15 Temmuz Şehitleri Parkının proje aşaması da devam etmektedir. 4 bin 500 metre uzunluğundaki sahil şeridinde vitrin projesi devam etmektedir. İlçe merkezindeki 30 kilometre yol ağımızın tamamını sıcak asfaltla kaplayacağız. Sokaklar ise parke taşı ile döşenecektir. Van Gölü kıyısında eski kamp alanını düzenleyerek bayanlar için plaj haline getireceğiz. Buranın tüm korunması ve yönetilmesi bayanlar tarafından yapılacaktır. Van Gölünden yeterice istifade etmek için de, su sporları faaliyetleri yapmayı amaçlıyoruz. Yine Tatvan Liman Müdürlüğü tarafından iki adet kafeterya iskele inşa edilecektir. Ayrıca, bir geminin turizm amaçlı ilçemize verilmesi çalışmalarının yanı sıra, yeni bir gemi barınağı yapma sözünü almış bulunmaktayız. Kardeş belediyemiz olan Ankara Büyükşehir Belediyesi 1 adet temizlik aracı, 1 greyder ile bin adet çöp konteyneri sözü vermiştir. Greyderimizi teslim almış bulunmaktayız. Bizlerden desteğini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’e ilçe halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Türkiye Belediyeler Birliği de yine belediyemize araç takviyesi sözü vermiştir” ifadelerinde bulundu.
Erciş Belediye Bakan Vekili Yaşar, açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Editör: TE Bilisim