Erciş Belediyesi, temiz bir yaşamı inşa etmek ve kamuoyunda çevrenin korunmasına dair farkındalık yaratmak amacıyla ilçede temizlik kampanyası başlattı. Bir ay boyunca ilçenin farklı bölgelerinde devam edecek kampanyanın startı, ilçede bulunan Tenzile Ana İlk öğretim okulu öğrencilerinin katılımı ile “Temizlik gelecektir, geleceğimizi kirletmeyelim” şiarıyla düzenlenen etkinlikle verildi. 


Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin, belediye meclis üyeleri, belediye personelleri, çok sayıda öğrenci ve yurttaşın katıldığı etkinlik, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazıların olduğu şapka, eldiven ve önlüklerin dağıtılması ile başladı. Belediye eş başkanı Diba Keskin Van yolu, Zilan ve Atatürk caddeleri boyunca devam eden temizlik çalışması hakkında kısa bir açıklama yaptı.


''ÇEVRE HEM TEMİZLEYEREK HEM DE KİRLETMEYEREK KORUNUR''

Açıklamasında çevrenin önemine dikkat çeken eş başkan Keskin, sağlıklı bir geleceğin korunacak bir doğayla mümkün olacağını kaydetti. Eş başkan Keskin; ''Bir ay boyunca şehirde ve köylerde devam edecek kampanyamızın startını bugün verdik. ''Temizlik gelecektir, geleceğimizi kirletmeyelim'' şiarıyla başlattığımız kampanya ile şehrimizi ve geleceğimizi koruduğumuzu bir kez daha insanlarımıza duyuracağız. Biz belediye olarak temizlik konusunda olabildiğince hassas yaklaşmaya çalışıyoruz ama halkımızın da çevreyi kirletmeyerek bizlere yardımcı olması lazım. Çevre hem temizleyerek hem de kirletmeyerek temiz tutulur çünkü. Ayrıca bu kampanyada en çok çocukların yer alması gerektiğini düşünerek onları daha çok dâhil ettik. Bu gelecek onların çünkü.'' Dedi.

Daha sonra Van Yolu Caddesi'nde bulunan Tenzile Ana İlköğretim okulunu ziyaret eden eş başkan Keskin ve beraberindekiler burada kampanyaya katılan öğrencileri kutlayarak, geleceğine sahip çıkarak gösterdikleri bu kutsal yaklaşımlarından dolayı hepsinin ellerinden öpmek gerektiğini söyledi. Gösterdikleri hassasiyetten dolayı okul yönetimine de teşekkür eden Keskin, daha sonra okuldan ayrıldı.

Editör: TE Bilisim