Erciş Belediyesi belediye eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanmasını ve son süreçte belediye üzerinde arttığı iddia edilen baskıları kınamak için düzenlediği protestoların 19’uncusu da yapıldı. Katılanlar adına basın metnini okuyan belediye meclis üyesi Elvan Çetin, son süreçte bölgede yaşananlara dikkat çekerek, siyasi iktidarın hem içeride hem de dışarı da bütün politikalarını Kürtlerin yıkımı üzerine kurduğunu ifade etti.

 

Belediye Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına DBP Erciş İlçe eş başkanı Hatice Yıldız, belediye Eş başkan vekili Güler Avcı, Belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı. Düzenlenen basın açıklamasında Türkiye'nin Rojava'ya saldırısı ve tutukluların siyasi bir esir olarak tutulduğu ifade edildi.



“BÖLGE ATEŞE SÜRÜKLENİYOR”

Katılanlar adına basın metnini okuyan belediye meclis üyesi Elvan Çetin, son süreçte bölgede yaşananlara dikkat çekerek, siyasi iktidarın hem içeride hem de dışarı da bütün politikalarını Kürtlerin yıkımı üzerine kurduğunu ifade etti. Çetin, “Kürt halkının yıkımı üzerine inşa edilen bu karanlık konsept etkisini Rojava'da da sürdürmektedir. Kendi içindeki kürde karşı savaş açan iktidar aynı savaşı diğer parçalardaki Kürtler için de sürdürüyor. Son 10 gündür sınır hattındaki Rojava'daki Kürt yerleşimlerinin bombalanması sonucu birçok insan hayatını kaybetmiştir. Bütün uluslararası uyarılara rağmen bu kör tavrında ısrar eden iktidar Kürtleri içeride ve dışarıda düşman olarak seçtiği bu yeni politikasıyla tüm bölgeyi ateşe sürüklediğini bilmeli.” Şeklinde konuştu.



“TUTUKLAMALAR SİYASİDİR”

12 Ekim günü tutuklanan ve dört ayı aşkın bir süredir mahkeme süreci başlatılmayan belediye eş başkanı Diba Keskin ve diğer kadın tutukluların siyasi birer esir olarak tutulduğuna dikkat çeken Çetin, “Belediye eş başkanımız Diba Keskin, birçok kadın belediye eş başkanı veya siyasetçi gibi siyasi birer esir tutulmaktadırlar. 136 gün geçmesine rağmen mahkeme süreciyle ilgili hala bir girişimde bulunulmamaktadır. Bu adil olmayan tutuklama kararı ne kadar siyasi olarak alındıysa tutukluluk halinin bu kadar devam ettirilmesi de o kadar siyasidir. Halkın iradesini teslim ettiği ve arasında görmek istediği kadın bir yönetici karşısında gösterilen bu tavır acizcedir ve hem kadının gücüne karşı duyulan bir korkunun dışa vurmasıdır hem de halkın iradesini yok saymaktır.” Dedi.

Editör: TE Bilisim