Van’ın Erciş ilçe Belediyesi tarafından, Suriye'den Türkiye'ye göç etmek zorunda kalanlar için, ‘Erciş insanlığa olan borcunu ödüyor’ adı altında yardım kampanyası başlatıldı.
Yardım kampanyası için Zilan Parkı'nda çadır kuruldu. Erciş Belediye Başkanı DBP'li Diba Keskin, kurban alacağı parayı bağışlayarak kampanyanın açılışını yaptı. Bazı vatandaşlar nakit para verirken, bazıları da gıda, giyecek malzemelerini makbuz karşılığı yardım masasına teslim etti.

‘AMACIMIZ YÜREKLERİ BİR ARAYA GETİRMEK’

Burada açıklamalarda bulunan Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin yardım kampanyasına katılan herkese teşekkür ederek, “Depremde enkaz altında kalan insanlarımızın elini dışarıdan gelen insanlar, insanlık sıcağı ve yüreği ile tutabildilerse, biz de bir insanlık yüreği ile sıcağı ile elimiz Rojova'daki, Suruç'taki insanlara ulaşsın. Biz afişlerimizde de 'Erciş insanlığa olan borcunu ödüyor' dedik. Bunu özellikle üstüne basa basa söylüyoruz; kimin gönlünden ne kopuyorsa onu versin. Burada amacımız tüm insanların katılımını sağlamak, tüm yürekleri bir araya getirmektir. Bayramdan bir gün önce, topladığımız yardımlarla beraber Suruç'a gideceğiz.” Dedi.

‘DEPREMİN BORCUNU ÖDEMEK İSTİYORUZ’

DBP'li Erciş İlçe Başkanı Ahmet Akmaz da Erciş halkının deprem acısını yaşadığını hatırlatarak, “Depremde yaşadığımız bu acıyla beraber, Türkiye'nin her tarafında bir dayanışma bir yardımlaşma örneği sergilendi ve Erciş'e yardım elini uzattı. Biz de bugün Erciş halkı olarak Kobani ve Türkiye sınır hattında oluşan o trajedik duruma bir nebze de olsa Erciş adına bir katkı sunmak, Erciş halkı olarak orada olduğumuzu hissettirmek, oradaki acıyı paylaşmak adına kampanyayı başlatıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim