Menduh Çalışkan - Şehrivan


 

UMUT ORAN GÜNDEME GETİRDİ ERCİŞ'İN SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Van depremi öncesinde ve sonrasında Van'a birçok kez gelerek vatandaşın derdini dinleyip çözüm bulmayan çalışan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, 27 Kasım 2013 tarihinde TBMM'ye sunduğu soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erciş ilçesinin su sorunun çözümü için AB desteğini de alarak harekete geçtiklerini bildirdi.

SU ABONELİĞİ İSTEYENE AKP’YE OY VERDİNİZ Mİ SORUSU!

Erciş ilçesindeki halkın şikayetlerinden dolayı İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’e bir soru önergesi sunan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, konu ile ilgili soru önergesinde şu sorulara yer vermişti; “Van ili Erciş İlçesinin Örene Mahallesi’nin su sorunu niçin çözülememektedir? Örene Mahallesi Çakıllar Camisi civarındaki 30 konuta niçin ısrarla içme suyu verilmemektedir? Erciş’te içme suyu olmayan bölgeler var mıdır, bu sorun niçin çözülememektedir? Örene Mahallesi ve özellikle Çakıllar Camisi civarında oturan yurttaşların su aboneliği taleplerine “AKP’ye mi oy verdiniz ki” denilerek olumsuz yanıt verildiği iddiası doğru mudur? Erciş Belediyesi’nde 2012-2013 yılları içerisinde vatandaşa karşı görevini ihmal eden, kötüye kullanan kamu görevlisi var mıdır, kaç kişi hakkında hangi işlemleri yaptınız?”

BAKAN GÜLER: ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bakan Güler ise Oran’ın o önergesini şu sözlerle yanıtlarak AB destekli çözüm için şu ifadeleri paylaştı; “Van ili Erciş İlçesi Örene Mahallesi’nin bazı kesimlerinde yaşanan su sıkıntısı şehir şebekesinden yeni hat çekilerek çözülmüş olup sorunu çözülemeyen kesimler için Erciş ilçesi genelinde yaşanan su sıkıntısı Çevre ve Şehircilik Bakanlığını Avrupa Birliği Erciş Su Temini Projesi ile DSİ tarafından yapılmakta olan Mor Gedik Barajı’ndan gelen Erciş Su Projesi Kapsamında tamamen ortadan kaldırılacaktır. Çakıllar Camii semtinde bulunan evlerin su alma talepleri üzerine gerekli incelemeler yapılıp çalışmalara başlanmıştır.”

Editör: TE Bilisim