Erciş Belediyesi buzlanmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor.

 

Erciş'te gece geç saatlerde yağan yağmurun yerini sabahın erken saatlerine kar yağışına bırakmasıyla yollarda buzlanma ve don oluştu. Erciş Belediyesi ekipleri ise buzlanmaya karşı başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

 

Erciş'te dün gece geç saatlerde yağan yağmurun yerini sabah erken saatlerinde kar yağışına bırakmasıyla yollarda oluşan buzlanmalara Erciş Belediyesi ekipleri sabahın erken saatlerinde çalışma başlatarak don tutan veya don riski taşıyan yollarda ise tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Yer yer kapanan yolları da açan belediye ekipleri, dört ayrı ekiple ilçenin muhtelif yerlerinde tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

 

Sabahın erken saatlerinde başlatılan çalışmalar kapsamında Meteroloji Rampası, Vanyolu ve Zilan Caddeleri, Hayvan Pazarı yolu, Aşağı TOKİ' gibi mevkilerde tuzlama çalışması yürütülürken Yukarı TOKİ yokuşunda buzlanma sonucu yaşanan trafik sıkışıklığına müdahale ederek söz konusu yolu kısa zamanda trafiğe açtı. Hafif kazaların da meydana geldiği yolda ekiplerin iki tuzlama aracı ve iki greyder ile yol temizleme ve tuzlama çalışmaları sürüyor. Diğer taraftan Belediye Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin şehir içinde buzlanma riski taşıyan kaldırımlarda temizleme ve tuzlama çalışmaları ise devam ediyor.

 

Ayrıca şimdiye kadar yürütülen tuzlama çalışmaları kapsamında 150 ton tuzun tüketildiği kaydedilirken tuzlama çalışmalarının ilçenin muhtelif yerlerinde gün boyu devam edeceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim