Erciş'te daha önce eski isimleri kaldırılarak yeni isimler verilen cadde ve iki parka, belediyenin aldığı kararla eski isimlerinin verilmesinin ardından yeni tabelaları takıldı. DBP'li belediyenin göreve geldikten sonra kaldırdığı isimler mahkeme kararı ile birlikte yeniden asıldı.

 

Van 2. İdare Mahkemesi, Erciş Belediyesi tarafından 2014 yılında isimleri değiştirilen park, cadde ve bulvar isimlerini iptal ederek, eski isimlerinin tabelalara yazılmasına karar verdi.

 

DBP'Lİ BELEDİYE İSİMLERİ KALDIRMIŞTI!

Erciş Belediye Meclisi tarafından 5 Haziran 2014 tarih ve 74 sayılı karar ve 24. Maddesi’ne dayandırılarak ilçe merkezinde bulunan Adnan Menderes Mahallesi girişindeki ‘Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ ismini ‘Celadet Ali Bedirhan Bulvarı’, Ağrı-Van Kara yolu Karataşlar çıkışındaki ‘Ebubekir Çiftci Parkı’ ismini ‘Ahmede Xani Parkı’ ve Zeylan Caddesi’ ismini ise ‘Zilan Caddesi’ olarak değiştirilmesinin ardından, Erciş Kaymakamlığı tarafından açılan iptal davaları sonuçlandı.

 

 

O İSİMLER YENİDEN ASILDI

Kaymakamlık, Erciş Belediye Meclisi’nin aldığı kararda mülki amirin onayının olmadığı, yetkinin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belerterek Van 2. İdare Mahkemesine iptal davası açmıştı. Van Büyükşehir Belediye Meclisi ise 13.11.2015 tarih ve 756-757-758 sayılı karalarını Valilik onayına sunulması için işleme konulmadığını gerekçe göstererek bahse konu cadde, bulvar ve park isimlerinin değiştirilmesini yürürlüğe sokamamıştı.

Editör: TE Bilisim