Erciş Belediyesi, halkçı hizmet anlayışı çerçevesinde hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce mahalle tandır evi, halk evleri gibi çalışmalara imza atan belediye yönetimi, halk ekmeği uygulamasına geçerek bu hizmetlerine bir yenisi ekledi.

 

Erciş Belediyesi, dört ayrı mahalleye kurduğu ekmek satış büfeleri ve modern halk fırını ile Erciş'te ilk defa halk ekmeği uygulamasına geçti. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği yapılan bu hizmetle günlük dört bin ekmek çıkarılacak ve tanesi elli kuruştan halka satılacak.

 

Satışı kadınlar gerçekleştirecek

 

Yukarı Toki, Aşağı Toki, Çelebibağ ve Yeşilova Mahalleleri'nde kurulan satış büfeleri ile faaliyete geçen uygulamada kadınlar aktif olarak yer alacak. Satışını kadınların gerçekleştireceği büfenin açılışı bugün halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Yeşilova (Sûlî) Mahallesi'nde kurdelesini çocukların ve kadınların kestiği açılışa Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan eş başkan Keskin, ilk günden bu yana kadınları, çocukları ve üretimi esas alan çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini söyleyerek şöyle devam etti; ''Yapacağımız her çalışmada kadınlara ve çocuklara özellikle dikkat edeceğiz. Çünkü onların olacağı yerlerde üretim de olacak. Dört mahalleye kurduğumuz satış büfe sayısını diğer mahallelerde de açarak arttıracağız. İnsanlarımız artık elli kuruşa ekmek alarak biraz olsun rahatlayacak. Elbette bu fiyatlandırma için şehirdeki fırıncı esnafıyla da bir araya geleceğiz. Bu anlayışla çalışmaya, halkın her kesimini hizmetlerimize dâhil etmeye devam edeceğiz. Hayırlı olsun.''Dedi

 

Tören Keskin'in konuşmasının ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile sona erdi. 

Editör: TE Bilisim