Van’ın Erciş ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Erciş Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte jandarmanın engellilere gösterdiği sevgi büyük alkış aldı.

 

Şehit Polis Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen engelli bireyler ile jandarma personeli, sergiledikleri oyunla usta oyunculara adeta taş çıkarttılar. “Fatih’ten sonraki en kudretli komutan Gizem Beştaş ve askerileri” isimli oyunda davetliler, hoşça vakit geçirdiler. Etkinlikte ayrıca engelli bireyler tarafından koru ve solo şeklinde türküler seslendirildi. Etkinlikten oldukça etkilenen Van İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hamdi Gülpınar ise apoletlerini çıkartarak engelli Gizem Beştaş’a hediye etti.

 

Burada bir konuşma yapan Albay Gülpınar, yapılan etkinlikte oldukça etkilendiğini belirterek,

 

“Gördüğümüz manzara hayatın ta kendisiydi. Tüm arkadaşlarımız kendi yaşamlarını en içtenlikle, en doğal şekilde burada sergilediler. Bence bu kardeşlerimizin her biri usta tiyatroculara taş çıkartacak şekilde çok yeteneklidirler. Buradan hepsini ayrı ayrı kutluyor ve teşekkürlerimi iletiyorum. Dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürü Abdurrahman Çohaz ise devlet olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını, bundan sonra da bu katkı ve desteği hep sunacaklarını söyledi.

 

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar da, 40 gün içinde hazırlanarak ortaya çıkartılan emeği takdir ettiğini belirterek, “Her birimiz aslında engelli adayıyız. Bu bilinçle Erciş’te hem kaymakamlık hem de belediye olarak elimizden gelen tüm katkıyı engelli kardeşlerimize sunmaya devam edeceğiz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Yapılan etkinlikte 108. Topçu Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Erciş Adalet Komisyon ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Geçeci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Yalbır, kamu kurum amirleri ile çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim