26 ekipten oluşan 120 personelle birlikte ilçeye bağlı mahallelerde bir günde bin 14 abone üzerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 156 abonenin kaçak elektrik kullandığı tespit edilirken, 181 adet eski elektrik sayacı ise kurum personeli tarafından ücretsiz değiştirildi.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan VEDAŞ Şirket Müdürü Zafer Türüt, şirket olarak Van, Muş, Hakkari, Bitlis il ve ilçelerinde rutin olarak kaçak taraması yaptıklarını söyledi. 26 ekipten oluşan 120 personelle birlikte Erciş ilçesinde de rutin kaçak tespit çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Türüt, kaçak elektrik kullananların kul hakkı yediğini bildirdi. Kaçak elektik kullanımının önüne geçme noktasında bugüne kadar yaptıkları çalışmalar neticesinde az da olsa bir iyileşme kaydettiklerini de anlatan Türüt, “Elektrik dağıtımını yaptığımız bölge maalesef kaçak kullanımının yoğun olduğu illeri kapsamaktadır. Kaçak elektik kullanımının önüne geçme noktasında bugüne kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde az da olsa bir iyileşme oldu ancak halen kaçak elektrik kullanım oranı makul seviyeye ulaşmış değildir. Bunun önüne geçmek için şirket personelleri olarak topyekun seferber olmalıyız. Bugün, Erciş ilçemizde mahalle mahalle dolaşarak kaçak taraması yapacağız. Özellikle bayan personellerimizin, kaçak elektrik kullanımının elektrik birim fiyatını artıran bir unsur olduğunu ve elektrik arızalarının yüzde 90’nın kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını hane halkına anlatmalarını istiyorum. Kaçak elektrik kullanımının kul hakkı olduğunu, 75 milyon insanın vebaline girdiğini tüm personellerimizin mesai gözetmeksizin halkımıza anlatmalarıdır. Kaçak elektrik kullananları tespit etmek için uzman personelleri kadromuza kattık. Yeni ekiplerimizle denetimimiz artarak devam edecektir” dedi.

Akşama kadar devam eden çalışmalar sonucunda kaçak elektrik taraması esnasında toplamda bin 14 aboneye ait sayaçların kontrolü yapıldı. 156 tesisatta kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilerek ilgililer hakkında tutanak tutulurken, kontrollerde eski sayaç kullanan 181 aboneye ait sayaçlar da şirket tarafından getirilen ve ücretsiz olan dijital sayaçlarla değiştirildi. 

Editör: TE Bilisim