Erciş ilçesinde öğretmen ve velilere, ‘Özel gereksinimli bireylerde davranış değiştirme yöntemleri ve aile eğitimi’ projesi kapsamında seminer düzenlendi.

 

Erciş Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından kabul edilen proje kapsamında düzenlenen seminer Erciş Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda yapıldı. Seminerde konuşan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilçede özel eğitim alanında ilk defa böyle bir akademik çalışma yapıldığının önemine değinerek, özel gereksinimli bireylerin genel nüfus oranın yüzde 12 civarında olduğunu söyledi. Şimşek, “Özel gereksinimli bireylerde davranış değiştirme yöntemleri ve aile eğitimi üzerine düzenlenen program üç gün ve üç farklı grup baz alınarak düzenlenmiştir. Genel itibariyle seminerimizde problem davranış nedir? sağaltımı nasıl yapılması gerekmektedir. Problem davranışın ortaya çıkış sebepleri, problem davranış ile normal davranış arasındaki farklar, problem davranış ile karşılaşıldığında kullanılacak yöntem ve teknikler, sağaltım sağlandıktan sonraki süreçte kalıcılık ve genelleme işleminin sağlanması için neler yapılmalıdır ve ev ortamında ailelerin karşılaştıkları problem davranışlarla nasıl baş edebilecekleri ile problem davranışa yönelik yaklaşımların nasıl olacağı üzerinde durulacaktır. Emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıkmış ise proje kapsamında bir konuşma yaptı. Seminere, ilçedeki özel eğitim öğretmenleri ile öğrenci velileri katıldı. 

Editör: TE Bilisim