Kobani'ye destek amaçlı başlayan eylemler şehir merkezindeki işyeri ve büyük marketlere saldırıya dönüştü. Kepenklerin kapalı olmasına rağmen birçok alışveriş merkezi yağmalandı. Bazı siyasi partiler ve temsilcilikleri ateşe verilmek istendi. Bunun üzerine Mardin'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Aynı şekilde Van'da da Valilik tarafından "ikinci bir emre kadar" sokağa çıkma yasağı kararı aldı.

VAN'IN ERCİŞ İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Van'ın Erciş ilçesinde bir grup, Vanyolu, Atatürk ve Emniyet caddelerinde izinsiz gösteri yaptı. Bazı bankalar ve iş yerleri, göstericiler tarafından molotofkokteyli atılarak yakıldı. Polis ve göstericiler arasında yaşanan kovalamacada bazı kişiler çeşitli yerlerinden yaralandı. Vatandaşlar ise iş yerlerini kendi olanaklarıyla söndürmeye çalıştı.

Gerilimin büyümesi üzerine Erciş'te Valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İkinci bir emre kadar yasağın süreceği belirtildi.

MARDİN'İN 6 İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla saat 17.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyuruldu.

Editör: TE Bilisim