Erciş Belediyesi Hayvan Pazarı, 4 ayrı park ve Yeni Sanayi Sitesi'ndeki dış mekan donatı çalışmasının açılışını gerçekleştirdi.

 

Erciş Belediyesi, kent açısından çok önemli açılışlar gerçekleştirdi. Erciş Belediyesi Hayvan Pazarı, ikisi ilçe merkezinde olmak üzere 4 ayrı parkın ve Yeni Sanayi Sitesindeki parke ve bordür taşı gibi dış mekân donatı çalışmasının açılışlarını gerçekleştirdi. Yaklaşık maliyeti 2 Milyon TL'yi bulan projeler hizmete alınırken 2015 yılı için hazırlanan diğer projelerin hayata geçirilmesine devam ediliyor. Aralarında Belediye meclis üyeleri, HDP VE DBP Erciş ilçe yöneticileri ve yüzlerce kişinin olduğu katılımcılar ilk olarak Kışla Mahallesi'nde 25,0000 M2 alan üzerine inşa edilen Hayvan Pazarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

 

'YILMAZ: HİZMETLERİMİZ AKSAMAYACAK

Açılış töreninde ilk olarak konuşan Erciş Belediyesi meclis üyesi Gülay Yılmaz, geçtiğimiz günlerde 'özyönetim ilanına' katıldığı gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine gönderilen Erciş Belediyesi eş başkanı Diba Keskin'in tutuklanması olayıyla ilgili olarak tutuklamanın şeffaflığa, dürüstlüğe ve halk için hizmete karşı duyulan tahammülsüzlüğün sonucu olduğunu söyledi. Yılmaz, “Eş başkanımız Diba Keskin'in büyük emekleri sonucu hazırlanan 2015 yılı projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Üzüm Bağları, Her Mahalleye Semt Sahası ve Kadın atölyelerin sonra bugün de altı ayrı çalışmanın açılışını yapacağız. Diğer projelerimizin de yapım veya ihale süreçleri devam ediyor.'' dedi. Yapılan Hayvan Pazarı'nın yükleme rampaları, ahır, cafeterya, han gibi birimlerden oluştuğunu ve bu yönüyle bölge standartlarının üzerinde olduğunu söyleyen Yılmaz, söz konusu pazarla Erciş'in ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabileceğini söyledi.

 

ÇİÇEK: SÜREÇ ERCİŞ'E KADAR UZANDI

Daha sonra konuşan Erciş Belediyesi eş başkan yardımcısı Nuri Çiçek ise, tutuklanan eş başkan Keskin'e gönderdiği mesajla başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “7 Haziran'dan sonra Suruç'ta gencecik insanların öldürülmesinden sonra bozulan süreç Erciş'e kadar uzandı. Belediye eş başkanımız Diba Keskin tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak biz bir tek kişi bile kalsak kendi ayaklarımız üzerinde duracağız ve halkımızın yüz karası olmayacağız.'' dedi.

HDP Erciş İlçe eş başkanı Şevket Ulugana'nın konuşmasından sonra açılış kurdelesini kesen katılımcılar daha sonra hayvan pazarını gezerek hayvan pazarındaki esnafla sohbet etti. Hizmetten memnun kaldıklarını dile getiren esnaf, eskiden çamurdan geçilmeyen bir alana böylesi modern bir yüz kazandırdıkları için belediye yönetimine ve tutuklanan belediye eş başkanı Diba Keskin'e teşekkür etti.

 

4 AYRI PARK HİZMETE AÇILDI

Yeşilova Mahallesi, 7 Haziran Barış Parkı, Emrah ile Selvi ve Haydarbey mahallesindeki parkların açılışını gerçekleştiren kitlenin ilk durağı Yeşilova mahallesinde 1.500 m2 alan üzerinde yapımını tamamlanan park oldu. Kurdelesini kadınların kestiği açılıştan sonra parkı gezen yüzlerce kişi daha sonra bir sonraki park olan 7 Haziran Barış Parkı'na kitlesel olarak hareket etti. 2.000 m2 alan üzerinde inşa edilen ve içinde ücretsiz wi-fi hizmeti, havuz gibi hizmetlerin olduğu parkın açılışından sonra parkı gezen kitle, park hakkında bilgi aldı.

 

ENGELLİLERE VE KADINLARA YÖNELİK İLK PARK

Daha sonra kitlesel olarak Emrah ile Selvi parkına geçen yüzlerce kişiye kısa bir konuşma yapan Erciş Belediyesi belediye meclis üyesi Gülay Yılmaz, engelli ve kadınların yıllardır sistem belediyeciliği tarafından istismar edildiğini söyleyerek yapılan parkın engellilere duyarlı ve kadınlara yönelik yapılan ilk park olduğunu söyledi. Kurdelesini kadınların kestiği açılış töreninden sonra parkı gezen kitle, daha sonra Haydarbey mahallesinde yapılan dördüncü parkın açılışını gerçekleştirmek üzere toplu olarak Haydarbey mahallesine hareket etti. Kitle, mahallede inşa edilen ve çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurlarının olduğu parkın kurdelesini kestikten sonra oradan ayrıldı.

 

SANAYİ SİTESİ DIŞ MEKÂN DONATISI TESLİM EDİLDİ

Son olarak Yeni sanayi sitesinin 40.000 m2’lik alanın parke taşı, bordür gibi dış mekân donatısını teslim eden belediye yönetimi ve beraberindeki kitle, burada yapılan işleri gezerek Sanayi sitesi yönetim kurulu üyelerinin verdiği yemeğe katıldı. Belediyeye çalışmalarından dolayı teşekkür eden Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yarıcı, tutuklanan eş başkan Keskin'e de esnaflar adına selam gönderdiğini söyledi. Aralarına HDP Van milletvekili Selami Özyaşar'ın da dâhil olduğu kitle, Sanayi Sitesindeki çalışmaların teslim töreninden sonra gün boyu devam eden açılışların tamamlanması üzerine dağıldı. 

Editör: TE Bilisim