Erciş ilçesinde açlıkla mücadele eden Müslümanları daha iyi anlamak için iftar programı düzenlendi.

 

Erciş Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen iftar programında vatandaşlar, simit, hurma ve suyla iftar yaptı. Müslüman ülkelerde yaşanan kıtlık için iftarda bir araya gelen vatandaşlar, bir gün değil her gün aç kalmanın ne demek olduğuna dikkat çekti.

 

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Coşkun Durmaz, yaptığı konuşmada, Filistin, Suriye, Irak ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinde açlıkla mücadele eden Müslümanları daha iyi anlamak için simit ve hurma ile oruçlarını açtıklarını söyledi. 

 

Müslüman ülkelerinde yaşanan katliamlar ve açlığa dikkat çekmek istediklerini ifade eden Durmaz, şöyle konuştu: "Müslüman kardeşlerimiz ve mazlumlar aç kalırken bizler burada doyarak hayatımıza devam ediyoruz. Sabahtan akşama kadar aç kalmak değilde sürekli aç kalmanın nasıl bir duygu olduğunu az da olsa anlatabilmek için bu programı yaptık. Bir günde olsa onların halleri ile hallenmemiz gerekiyor. Gönül ister ki onlara daha fazla yardımcı olalım. Bizler de bu programları yaparak onların yanında olduğumuzu belli ettirmek istiyoruz."

Editör: TE Bilisim