İpekyolu Belediyesi ve HDP adayı Selami Özyaşar, İlçe mahalle muhtarları ile yemekte bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

 

İpekyolu Belediyesi tarafından bir yıl içinde yapılan çalışmalar konusunda mahalle muhtarlarını bilgilendirmek, talep ve önerilerini dinlemek amacıyla verilen yemeğe HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, HDP Milletvekili Adayı Selami Özyaşar, DBP İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Aygül Bidav, Veysel Keser ve HDP, DBP İl İlçe yöneticileri katıldı.

 

 DOĞAN: DIŞARDA OLSAYDIM SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILIRDIM

Düzenlenen yemekte konuşma yapan Aygül Bidav, yerel seçimlerde muhtarların ve halkın yoğun desteğiyle göreve geldiklerini belirterek, bu desteğin 7 Haziran seçimlerinde de sürmesi gerektiğini belirtti. Hastanede tedavi gören 1. barış grubu üyesi Aysel Doğan'ın hastane de ziyaret ettiklerini söyleyen Doğan'ın seçim çalışmalarında yer alan herkese selam gönderdiğini belirterek, " Kendisi ağır hastalığına rağmen dışarıda olmak ve seçim çalışmalarına katılma isteğini dile getirdi. Bize düşen onlara layık olmak ve 7 Haziran seçimlerinden zaferle ayrılmak" diye konuştu.

 

‘12 PROJE YAZ DÖNEMİNDE BİTECEK’

Bidav'ın ardından söz alan İpekyolu Belediye Eş başkanı Veysel Keser ise yaptığı konuşmada İpekyolu Belediyesinin bir yıldır yürüttüğü çalışmaları ve önümüzdeki yaz mevsiminde gerçekleştirmeyi planladıkları 12 proje hakkında muhtarlara bilgi verdi. Keser “ Yeni bir belediye olmamıza rağmen ve belediyeyi ilk aldığımızdan bu yana birçok zorluk çektik. Binamız hatta oturacak yerimiz bile yoktu. Bir yıl geçti şu an 21 merkezde eş güdümlü çalışmalarımız sürüyor. Park bahçe, fen işleri, kadın ve kültür olmak üzere birçok alanda ilkler yapıyoruz yeni yeni projeler ile halkımıza hizmet götürüyoruz.12 Projeyi bu yaz döneminde hayata bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘KUTSAL DEĞERLER OY UĞRUNA İSTİSMAR EDİLİYORLAR’

DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin ve HDP Van Milletvekili Nazmi Gür'de yaptıkları konuşmalarda 7 Haziran seçimlerinin önemine değinerek HDP'ye destek verilmesini istedi. Son olarak söz alan HDP Van Milletvekili Adayı Selami Özyaşar şunları söyledi : " Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde Kuran-ı Kerim ile meydanlara çıkıp oy istemesi kutsal değerlere ve bütün Müslümanlara hakarettir. Kutsal değerler oy uğruna istismar ediliyor. Bu bütün Müslümanlara bir hakarettir. Biz HDP olarak muhtarlarımızın ve toplumun önde gelenlerinin bu zihniyete karşı 7 Haziran seçimlerinde desteğini istiyoruz." Yapılan konuşmaların ardından mahalle muhtarlarının görüş ve önerileri alındı. Muhtarlar yaptıkları konuşmalarda İpekyolu Belediyesinin yürüttü çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yemek toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim