Büyükşehir yasası ile merkez ilçe statüsüne kavuşan Van'ın Edremit ilçesinde Büyükşehir belediye eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban beraberindeki Edremit belediye eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan'la birlikte mahalle gezilerini sürdürüyor. Geçen günlerde Edremit'e bağlı Süphan mahallesinde yapılan sorun tespiti ve sorunları yerinde birebir bir görme çalışmasının ardından şimdi ise yine Edremit'e bağlı Eminpaşa mahallesindeki tüm sorunlu alanlar gezilerek sorunlar yerinde tespit edilmiş oldu. Büyükşehir ve Edremit belediye eş başkanları yanına aldıkları belediye müdürleri ve teknik personelle Eminpaşa mahallesinde sabah saatlerinde başlayan ve mahalle meclisi ile mahalle muhtarının da eşlik ettiği sorun tespit çalışması yoğun bir tempoyla gün boyu sürdü. Mahalle gezisi esnasında eş başkanlar mahallinin yoğun ilgisiyle karşılaşırken; tespit çalışması akşam saatlerine kadar sürdü. Mahalle gezileri esnasında kadın eş başkanlar Hatice Çoban ve Sevil Rojbin Çetin mahalledeki kadınlara özel ilgi gösterek kadın olarak yaşadıkları sorunları dinledi.

EŞ BAŞKANLAR SORUNLARI TESPİT EDİYOR

Yeşil alanların en yoğun olduğu ve Van'ın en büyük şehir parkının yapılmasının planlandığı Eminpaşa mahallesindeki sorunların önceden Edremit Belediyesi ekiplerince tespit edilmiş olmasıyla beraber; mahalle meclisi çalışanları ve muhtarın ortaklaşa hazırlamış olduğu bir raporla tespit edilmiş olmasıyla bu rapor doğrultusunda tespit edilen alanlar tek tek gezilerek yerinde görüldü. Edremit Belediyesi bünyesindeki fen işleri ve imar işleri müdürlüklerinin de önceden tespitini yapmış olduğu sorunlu alanların başında çıkmaz sokaklar, yurttaşların gelişi güzel daralttığı yollar yer alıyor. Aynı zamanda mahallede bulunan stabilize yollar da gezilerek burada öncelikli yapılması gereken çalışmalar belirlendi. Yurttaşlar temizlik, su, kanalizasyon konusunda belediyenin çalışmalarından büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirirken; var olan eksikliklerin de zamanla giderileceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.

'KOD ALTI' ALANLARDA TESPİTLERDE BULUNULDU

Eş başkanlar Eminpaşa iç kısımlardaki sorun tespitlerinin ardından Van Gölü kıyısında bulunan Eminpaşa Mahallesi sınırları içindeki kod altı alanda gezerek burada da alanda kontrollerde bulundu. Söz konusu alan kanalizasyon hattının döşenebilmesi için kod altında olduğundan kaynaklı söz konusu alana kanalizasyon yapılamıyor. Kod altında kalan alanı komple gezen eş başkanlar burası için ' Van Gölü'nü kurtarma ' adıyla hazırlanan bir proje olduğunu ve bu projeyle beraber söz konusu alanın bu sıkıntısının giderileceği belirtildi.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim