Erciş Belediyesi Eş başkanı Diba Keskin, belediye encümenleri, VASKİ ve Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Birimi yetkilileri uzun bir süredir köylere yapılan hizmetleri kontrol etmek ve köy statüsü kazanan mahallelerin mevcut sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla halk ile bir araya geldi. Yukarı Göze, Aşağı Göze, Yukarı Kozluca ve Topraklı Mahallesi'ni gezen Keskin ve encümenler, mahallelere yapılan yolları halk ile değerlendirerek hizmetin kalitesi hakkında mahalle sakinleri ile kulis yaptı. Halk ile mahalle camilerinde yapılan sohbette, belediye tarafından yapılan hizmetleri oldukça olumlu karşılayan vatandaşlar çeşitli sıkıntılarını da dile getirerek, özellikle bahar aylarında yaşanan sel taşkınlarına çözüm getirilmesini ve DSİ (Devlet Su İşleri) tarafından ihmal edilen dere yatakları ıslah çalışmalarının yapılması için gerekli taleplerin yerine getirilmesini istedi.

KOBANÊ YARDIMLARI İÇİN TEŞEKKÜR

İlk olarak Yukarı Kozluca Mahallesi'ne giden Keskin ve belediye ekibi, mahalleli vatandaşlardan birinin düğününe misafir oldu. Düğünde halkın yoğun ilgisi ile karşılana Keskin, Kobanê yardımları ile bölge halkından en çok Erciş'ten düzenli yardımın gittiğini dile getirerek, halkın gönüllülük esası ile çalışmasının onur verici olduğunu ifade etti. Yapılan yardımların en çok köy statüsü kazanan mahallelerden geldiğini belirten Keskin, emek veren herkese teşekkür etti.

KADINLARDAN OLUMLU KARŞILAMA

Eş Başkan Keskin ve belediye encümenlerinin yaptıkları mahalle ziyaretlerinden oldukça memnun kalan mahalleli kadınlar, Keskin'e yoğun ilgi göstererek, doksan yıllık belediyecilik tarihinde ilk defa kadınların da taleplerine yer verilmesinin kendilerini onurlandırdığını dile getirdi. Kadınların, sosyal yaşam içerisinde verdikleri emeğin yanı sıra siyaset yaşamında da aktif hale gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden mahalleli kadınlar, kadın eksenli belediyeciliğin bütün kadınlara bir özgüven kaynağı olduğunu kaydetti.


(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim