Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan Erciş Birlik Platformu’nu ziyaret eden eş başkan Keskin ile Çağan, platform üyelerinden ilçe ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini ayrıntılı bir şekilde dinlediler. Platform üyeleri, 31 Mart tarihi itibari itibarıyla seçimlerin geride kaldığını, seçilen başkanların ve meclis üyelerinin tüm halkın başkanı ve meclis üyeleri olduğunu dile getirdiler. Seçilen başkan ve meclis üyelerinin etnik, dinsel ve cinsel ayrım yapmaksızın, kimseyi ötekileştirmeden, tüm vatandaşları kucaklayan, adil ve hakkaniyet ölçüsünde bir yönetim sergilemelerini isteyen platform üyeleri, Erciş Belediyesi’nin de herhangi bir ailenin, aşiretin ya da grubun belediyesi olmasından ziyade, tüm halkın belediyesi olmasının ve çalışmalarını bu yönde hassasiyetle yapmasının önemini vurguladılar.

Üyeler ayrıca hazırladıkları ‘Erciş'in Kentsel Sorunları ve Çözüm Önerileri’ kitapçığını da sunum sonrası eş başkanlara teslim ettiler. Platform üyelerini konuşmalarının ardından söz alan Eş Başkan Abdurrahman Çağan, Erciş Belediyesi’nin 5 yıllık acil eylem planının hazırlanması için STK yöneticileriyle bir araya geldiklerini, bu manada Erciş Birlik Platformu üyelerini de ziyaret ettiklerini söyledi. Eş Başkan Diba Keskin ise, platform üyelerine davranışlarından ötürü teşekkür etti. ‘Erciş'te benim de Erciş'e dair sözüm var' diyen herkesin kendileri için önemli olduğuna vurgu yapan Keskin, “Biz 5 yıllık strateji, eylem planını hazırlıyoruz. İlçede bütün kurumları geziyoruz ve fikirlerinizi, düşüncelerinizi, sorunlara dair çözüm düşüncelerini alıyoruz. Oluşturduğumuz komisyona gelen tüm dosyaları eş başkan ve başkan yardımcıları beraber inceleyeceğiz. Biz orada kendimize 5 yıllık bir yol haritası çıkaracağız. Düşünceler ne kadar iyi olursa olsun nihayetinde elimizdeki imkanlar ölçüsünde çalışmalarımız olacaktır. Biz Erciş'teki kentsel dönüşümü de bir üniversiteye inceletiyoruz. Uzmanlar, sosyologlar, hukukçular, mimar ve mühendisler okusun diye. Akademik okumayı alalım ona göre biz de kendimize bir yol çizeceğiz " dedi.

Yapılan toplantıda platform üyelerinden Ali Fikret Dilmaç, Mimar Ercan Önal, Harita Mühendisi Habip Caroz söz alarak platform adına görüş ve önerilerini sundular.

Editör: TE Bilisim