Payizava (Gürpınar) Belediye Meclisi aylık olağan toplantısını tamamladı. Yapılan toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce eş başkan Zeki Yıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Yıldız, "Halk belediyeciliğini esas alan yerel yönetim anlayışımız, bir gurup seçkinin veya rantçının değil, halkın genelini esas alarak, onların çıkarını gözeterek hareket etmeyi esas almaktadır. Yerel yöneticiliği ilkesel ele alan belediyecilik anlayışımız, bir takım kişileri rahatsız etmişe benziyor" diyerek gerçekleştirilen saldırının temelinde rantçı belediyecilik anlayışının bulunduğunu kaydetti. Yıldız, halka hizmet etmesi gereken belediyeleri, yıllarca aile çiftlikleri gibi yöneten, kendileri ve çevreleri için bir rant kapısı olarak gören 'Rantçı Belediyecilik' anlayışını yerle bir ederek hizmetin merkezine halkı koyan ve rantçılığı ortadan kaldıran BDP'li belediyelere saldırıların gelişmeye başladığına dikkat çekerek, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gelişen saldırı da bu kapsamda ele alınmalıdır" dedi.

YILDIZ: SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ

Gelişen saldırıyı bir gurubun saldırısı olarak ele alıp basitleştirmemek gerektiğine de dikkat çeken Yıldız, "Bu, yıllardır kökleşen rantçı belediyeciliği hafife almak anlamına gelecektir. Bir takım kesimlerin de tetiklediği, fiiliyatta destek verdiği bu saldırının devamının gelmesi bizleri şaşırtmayacaktır. Yıllardır halkımızı en temel belediyecilik hizmetinden yoksun bırakanların, bunun sonucunda da rantını kaybedenlerin fırsat kollayacağı açıktır. Ancak hiçbir saldırı ve yönelim tıpkı dün olduğu gibi, bundan sonra da bizleri yıldıramayacaktır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şahsında tüm belediyelerimize yönelik geliştirilen saldırıyı nefretle kınıyor, bu türden saldırıların beyhude saldırılar olduğunu, belediyeleri, halka hizmet etme kurumlarına dönüştürme yürüyüşümüzden bizleri alıkoyamayacağını tüm kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz" dedi.

“KÜRDİSTAN SÖMÜRGELEŞTİRİLMEK İSTENİYOR”

IŞİD’in Rojava'ya yönelik geliştirdiği saldırıları da kınayan Yıldız, bu saldırıları Kürdistan'ın yeniden sömürgeleştirilmek istenmesi olarak tanımladı. Rojava’ya yönelik geliştirilen saldırının, bir turnusol görevi gördüğüne de dikkat çeken Yıldız, "Dünyanın en ücra köşesinde Müslümanlara yönelik gelişen saldırılara anında tepki veren Türkiye kökenli Müslüman örgütlerin bu vahşi saldırılar karşısında sessizliklerini korumaları, sessiz kalarak onaylamaları, dine yaklaşımdaki samimiyetlerini de net bir şekilde ortaya koymaktadır" diyen Yıldız, tüm Kürtlerin Rojava ekseninde birleşmesi ve Rojava halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtti.

YERLEŞİM YERLERİNE ESKİ İSİMLERİ VERİLECEK

Daha sonra meclis gündemine geçildi. Yerleşim yerlerinin isimlerinin bir politika doğrultusunda değiştirilmesinin asimilasyonun başka bir biçimi olduğunu kaydeden Yıldız, asimilasyonun bir insanlık suçu olduğunu ve topluma dayatılan katliamın başka bir biçimi olduğunu söyledi. Yerleşim yerlerine eski isimlerinin verilmesini meclisin onayına sunan Yıldız, teklif BDP'li ve AKP'li üyelerin ortak onayı ile oy birliği ile kabul edildi. Kadınlara yönelik kilim atölyesinin açılmasına yönelik teklif meclise sunuldu. Yapılan tartışmalar sonucunda bu teklif kabul edilirken, ilk etapta 15 Kilim Tezgahının kurulmasına, zamanla bunun yaygınlaştırılarak köylerin de buna dahil edilmesine karar verildi. Sonuç almaları durumunda köylerde yün eğirme makinelerini de düşündüklerini belirtti.

Gürpınar Belediye Meclisi son olarak Ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapılmasını kararlaştırdı. 

Editör: TE Bilisim