İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün de içinde yer aldığı ‘Gıda Koordinasyon Ekibi‘ tarafından Kahvaltı salonları ve Pasta imalathanelerini işleten esnaflara, Beyaz Bayrak Projesinin tanıtımı ve beyaz bayrak almak için iş yeri şartlarının nasıl olması gerektiği konusunda eğitim verdi.

 

Van il merkezinde kurulanan Gıda Koordinasyon Ekibi, VBB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü,  İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Edremit Belediyesi ve Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüklerinde oluşmaktadır. Çalışmalarına devam eden Gıda Koordinasyon Ekibi, kahvaltı salonları ve pasta imalathaneleri işleten esnaflara, beyaz bayrak projesi tanıtıp, beyaz bayrak almak için iş yeri şartlarının nasıl olması gerektiği konusunda eğitim verildi. Van Sanayi ve Ticaret Odası (VANTSO) Tuşba salonunda gelen esnaflara belediye gıda mühendisleri tarafından eğitim verildi.

 

Beyaz Bayrak Projesi hakkında bilgilendirmede bulunan eğitimciler, eğitim ayağının önemli bir kısmı tamamlanmış olsa da, Gıda Koordinasyon Ekibin temel amacı bu eğitimlere süreklilik kazandırarak, esnafa güvenli gıda ve beyaz bayrak bilinci yerleştirmek olduğu belirtildi. Eğitimciler, toplu tüketim iş yerlerine yönelik yapılan tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarından sonra, esnafın beyaz bayrağa önemli bir düzeyde ilgi gösterdiği görülürken, bu da kentte güvenli gıda anlayışının önemli bir noktaya doğru gideceğini aktardı.

 

Eğitim sonunda esnaflara, gıda hijyeni konulu broşür ve levhalar ile bone galoş ve kolluk dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim