Van’ın Muradiye ilçesindeki Genç Adımlar Derneği üyelerince ilçe merkezi ve mahallelerde ikamet eden yaşlı ve engelli vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanıyor.

 

Yaşlı ve yatalak olan hastaları ziyaret eden Genç Adımlar Derneği Başkanı Selçuk Yay ve dernek üyeleri, yaşlılarla sohbet edip moral kaynağı oluyorlar. Ziyaret ve yardımlarla ilgili açıklama yapan Genç Adımlar Derneği Başkanı Selçuk Yay,

 

“Yatalak olan yaşlı hastalarla sohbet ediyoruz, zamanları yatakta geçtiği için bizleri görünce gönülleri hoş oluyor, moralleri de düzeliyor. Onların mutlu olduğunu görünce biz de mutlu oluyoruz. Ayrılmadan önce de kendilerine okumaları için götürdüğümüz kitapları veriyoruz. Kandahar Mahallemizde 70 yaşındaki Mehmet Kılıç ve 88 yaşındaki Merice Nas teyzemizi ziyaret edip hasbıhal ettik. Yaşlı teyzemiz ellerini açarak vatanımıza ve biz gençlere dualar etti. Biz de büyüklerimizin dualarına nail olduk. Tüm hastalara Cenab-ı Hak’tan acil şifalar diliyoruz. Rabbim kendilerinden razı olsun. Bu arada Yavuz Selim Mahalle Muhtarımız Naif Alim bir bacağı kesildiğinden kendisine bir tekerlekli sandalye verdik. Yumaklı Mahallemizde ikamet eden Söngül Dönmez adındaki bayana da ihtiyacı olan bir tekerlekli sandalye verdik. Bu destekleri yapmamıza vesile olan hayırseverlerden Allah razı olsun. Bizler de yardımda bulunduğumuz vatandaşların dualarını alıyoruz, bu da bizi mutlu ediyor. Halkımıza şefkat yolunda güneşte gölge, soğukta hırka ve yalnızlıkta ise yoldaşı oluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim